- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
- Temps Total 46min
- 10min
Préparation - 36min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
1 Kruimeldeeg
300 g Spekjes
4 Eieren
200 g Dikke verse room
1 tl Geraspte nootmuskaat
100 g Geraspte Gruyère-kaas
Zout
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /11
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Etape 2 /11
Spreid het deeg uit in een taartvorm. Bedek met een vel bakpapier en leg er de bakbonen op.
Etape 3 /11
Zet gedurende 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Etape 4 /11
Weeg de geraspte gruyère af in een kommetje en zet aan de kant.
Etape 5 /11
Doe de spekjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /11
Leg de spekblokjes op keukenpapier en maak de kom van de keukenmachine schoon.
Etape 7 /11
Doe de room en de muskaatnoot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout.
Etape 8 /11
Klop de eieren en voeg ze toe aan de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 9 /11
Leg de spekblokjes op de taartbodem. Voeg het room/eimengsel toe en bestrooi met geraspte Gruyèrekaas.
Etape 10 /11
Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
Etape 11 /11
Dien lauwwarm of koud op.