Parelhoenfilet met boleten - Recette Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Parelhoenfilet met boleten

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 18min
  • Préparation
    12min
  • Cuisson
    6min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 6 Parelhoenfilets

  • 600 g Boleten, gewassen, zo nodig in grote stukken gesneden

  • 3 Sjalotten, gesnipperd

  • 15 cl Kalfsfond

  • 750 g Krielaardappelen, in de lengte in 2 gesneden

  • 6 el Olijfolie

  • 6 el Cognac

  • 1.5 el Bladpeterselie, gewassen en fijngehakt

  • Zout, peper

Préparation

Etape 1 /8

Bereid de ingrediënten.

Etape 2 /8

Peel en snipper de sjalot.

Etape 3 /8

Was en snijd de peterselie.

Etape 4 /8

Breng de filets op smaak. Doe de helft van de olie in de kuip.

Etape 5 /8

Bruin de boleten. Laat uitlekken. Giet de rest van de olie erbij. Laat de filets aankleuren. Haal het uit de kuip. Bruin de krielaardappelen en de sjalotten.

Etape 6 /8

Deglaceer na 2 min met cognac. Voeg de kalfsfond toe. Doe de filets en de boleten er weer bij.

Etape 7 /8

Snelkookfunctie: 6 min.

Etape 8 /8

Voeg de peterselie toe. Dien op.

Companions,Ustensils and accessoiries