Kip in calvadossaus - Recette Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Kip in calvadossaus

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 16min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    1min
  • Repos
    0min

Ingrédients

2 personen

  • 300 g Kippenlapjes in blokjes van 20 g

  • 1 Gesnipperde sjalotten

  • 200 g Golden appels, geschild en in kleine blokjes gesneden

  • 100 g Champignons in kwartjes

  • 1 cl Calvados

  • 10 g Boter

  • 1 tl Zout en peper

  • 1 el Dikke verse room

  • 6 cl Cider

  • 1 el Olijfolie

Préparation

Etape 1 /9

Bereid de ingrediënten.

  • 300g Kippenlapjes in blokjes van 20 g
  • 1 Gesnipperde sjalotten
  • 200g Golden appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 100g Champignons in kwartjes
  • 1cl Calvados
  • 10g Boter
  • 1tl Zout en peper
  • 1el Dikke verse room
  • 6cl Cider
  • 1el Olijfolie

Etape 2 /9

Snijd de kippenschnitzel in grote blokjes van 20 g.

Etape 3 /9

Snijd de sjalotten fijn.

Etape 4 /9

Giet de olijfolie in de kuip.

Etape 5 /9

Laat de kip bruinen, gevolgd door de champignons, de sjalotten, de boter en de appels. Bak deze ingrediënten indien nodig in twee stappen.

Etape 6 /9

Haal de helft van de appels weg. Blus met de calvados. Voeg de cider toe. Breng op smaak met peper en zout.

Etape 7 /9

Snelkookfunctie

Etape 8 /9

Voeg de room en de rest van de appels toe.

Etape 9 /9

Dien op met pilavrijst.

Companions,Ustensils and accessoiries