Tajine van wintergroenten - Recette Cookeo 9in1 | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Tajine van wintergroenten

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 8h 20min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    8h
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 1.5 Fijngehakte rode ui

  • 3 Fijngehakt knoflookteentje

  • 3 el Olijfolie

  • 1.5 el Tomatenconcentraat

  • 3 el Ras-el-hanout

  • 300 g Geschilde en in vier gesneden rapen

  • 300 g Geschilde wortels, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm

  • 300 g Geschilde pastinaken, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm

  • 300 g Geschilde pompoen, gesneden in blokjes van 3 cm

  • 450 g Uitgelekte en gekookte kikkererwten

  • 75 g Gedroogde abrikozen

  • 60 g Rozijnen

  • 3 el Maïzena

  • 75 cl Water

  • Zout

Préparation

Etape 1 /9

Maak de ingrediënten klaar.

  • 1.5 Fijngehakte rode ui
  • 3 Fijngehakt knoflookteentje
  • 3el Olijfolie
  • 1.5el Tomatenconcentraat
  • 3el Ras-el-hanout
  • 300g Geschilde en in vier gesneden rapen
  • 300g Geschilde wortels, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm
  • 300g Geschilde pastinaken, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm
  • 300g Geschilde pompoen, gesneden in blokjes van 3 cm
  • 450g Uitgelekte en gekookte kikkererwten
  • 75g Gedroogde abrikozen
  • 60g Rozijnen
  • 3el Maïzena
  • 75cl Water
  • Zout

Etape 2 /9

Hak de ajuinen fijn.

  • 1.5 Fijngehakte rode ui

Etape 3 /9

Schil de pompoen en snijd in stukjes.

  • 300g Geschilde pompoen, gesneden in blokjes van 3 cm

Etape 4 /9

Voeg de olie, de ajuin en de look toe. Laat 5 minuten bakken.

  • 1.5 Fijngehakte rode ui
  • 3 Fijngehakt knoflookteentje
  • 3el Olijfolie

Etape 5 /9

Voeg het tomatenconcentraat, de ras-el-hanout, de groenten en de kikkererwten toe.

  • 1.5el Tomatenconcentraat
  • 3el Ras-el-hanout
  • 300g Geschilde en in vier gesneden rapen
  • 300g Geschilde wortels, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm
  • 300g Geschilde pastinaken, doormidden gesneden en vervolgens in stukjes van 3 cm
  • 300g Geschilde pompoen, gesneden in blokjes van 3 cm
  • 450g Uitgelekte en gekookte kikkererwten

Etape 6 /9

Voeg wat zout toe. Meng 5 minuten. Voeg de in water verdunde maïzena toe. Breng het aan de kook.

  • 3el Maïzena
  • 75cl Water
  • Zout

Etape 7 /9

Voeg de gedroogde vruchten toe en meng.

  • 75g Gedroogde abrikozen
  • 60g Rozijnen

Etape 8 /9

Langzaam koken op hoge temperatuur.

Etape 9 /9

Dien warm op.

Companions,Ustensils and accessoiries