Dahl met rode linzen - Recette Cookeo V3 Mini | Moulinex
Sofie Dumont
Recette de Sofie Dumont

Dahl met rode linzen

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 0min
  • Préparation
    0min
  • Cuisson
    0min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)

  • 250 g Coraallinzen

  • 4 teentje Teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 Ui, fijngehakt

  • 1 blik Tomatenblokjes (400 g)

  • 400 ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)

  • 1 stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt

  • 1 blik Kokosroom (400 ml)

  • 1 tl Kurkuma

  • 1 tl Komijnpoeder of -zaad

  • 1 tl Chilipoeder

  • 1 tl Zout

  • 1 Citroen

  • 4 el Volle yoghurt

  • Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering

Préparation

Etape 1 /7

Ingrediënten voorbereiden

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)
  • 250g Coraallinzen
  • 4teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 400ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)
  • 1stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt
  • 1blik Kokosroom (400 ml)
  • 1tl Kurkuma
  • 1tl Komijnpoeder of -zaad
  • 1tl Chilipoeder
  • 1tl Zout
  • 1 Citroen
  • 4el Volle yoghurt
  • Verse koriander, extra yoghurt of zure room voor garnering

Etape 2 /7

Meng de kurkuma met het citroensap. Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)
  • 1tl Kurkuma
  • 1 Citroen

Etape 3 /7

Plaats de bloemkool in het stoommandje van de Cookeo en start de stoomkookmodus.

  • 2 Bloemkool (schoongemaakt)

Etape 4 /7

Zet de bloemkool opzij. Voeg de olie, ui, knoflook en gehakte gember toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de kurkuma, komijn, chilipoeder en zout toe en bak kort om de smaken te versterken.

  • 4teentje Teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1stuk Duim gember, fijn gesneden of geraspt
  • 1tl Kurkuma
  • 1tl Komijnpoeder of -zaad
  • 1tl Chilipoeder
  • 1tl Zout

Etape 5 /7

Voeg de rode linzen, de in blokjes gesneden tomaten, de kokosroom en het water toe, en meng alles goed door elkaar.

  • 250g Coraallinzen
  • 1blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 400ml Water (gebruik het lege blik van de tomaten)
  • 1blik Kokosroom (400 ml)

Etape 6 /7

Koken onder druk

Etape 7 /7

Voeg de gestoomde bloemkool toe en meng goed. Bewaar eventueel enkele roosjes bloemkool voor de garnering. Serveer in kommen en garneer met verse koriander, een lepel yoghurt en enkele roosjes bloemkool

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
0min

Dahl lentilles corail

Avis 1 étoile (moyenne)

1 Avis

Dahl met rode linzen - Recette Cookeo V3 Mini | Moulinex
Dahl lentilles corail
Moulinex
Moulinex
1h

Dahl de lentilles corail végétalien

ratings.NaN

Dahl met rode linzen - Recette Cookeo V3 Mini | Moulinex
Dahl de lentilles corail végétalien