- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Amok van zeeduivel
Amok van zeeduivel
- Temps Total 25min
- 15min
Préparation - 10min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (25)
Cookeo Wifi 9-in-1 CE952110 Multicuiseur intelligent haute pression - 9 programmes - Recettes illimitées - Connecté Cookeo Touch Pro CE943410 Multicuiseur intelligent haute pression - 13 programmes - Recettes illimitées - Connecté - Balance intégrée Cookeo Infinity CE9828F0 Multicuiseur intelligent haute pression + air fryer - 20 programmes - Recettes illimitées - Connecté Cookeo Infinity CE97GUF0 Multicuiseur intelligent haute pression + air fryer - 17 programmes - Recettes illimitées - Connecté Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
300 g zeeduivelfilets in blokjes van ongeveer 50 g gesneden
2 sprieten citroengras gesneden in stukken van 2 tot 3 cm
1 geschilde sjalot, in vier gesneden
1 kleine spaanse peper, ontpit (handen nadien goed wassen)
1.5 geschilde galanga (on anders gember), in blokjes gesneden
1 tl schil van combava (of andere limoen)
10 cl kokosroom (of anders kokosmelk)
1 el gegrilde gezouten pinda's, grof gehakt
1.5 el nuoc mam
1 el thaise basilicum, gewassen (anders koriander of basilicum)
Préparation
Etape 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Etape 2 /7
Wassen en beitelen de thaise basilicum (anders korianders of basilicum)
Etape 3 /7
Marineer de vis in de Nuoc Mam. Mix het citroengras, de sjalot, peper, galanga en de combavazeste (of maal fijn met de stamper).
Etape 4 /7
Bak de pinda's goudbruin. Zet ze opzij. Leg een groot blad bakpapier in de mand. Giet er de room over.
Etape 5 /7
Voeg de vis toe en besprenkel elk blokje met de mix. Sluit de papillot. Leg die in de kom met 20 cl water.
Etape 6 /7
Onder druk koken
Etape 7 /7
Neem de vis eruit. Zeef de saus. Voeg de vis toe. Versier met pinda's en basilicum.


