Zomerse risotto - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Zomerse risotto

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 38min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    28min
  • Repos
    0min

Ingrédients

2 personen

  • 150 g Arboriorijst

  • 13 g Sjalot

  • 3 cl Olijfolie

  • 4 cl Witte wijn

  • 45 cl Gevogeltebouillon

  • 25 g Parmezaanse kaas

  • 25 g Gedroogde tomaten

  • 25 g Boter

  • 5 bladje Basilicum

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /6

Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Etape 2 /6

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olijfolie toe.

  • 3cl Olijfolie
  • Menger

Etape 3 /6

Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.

  • 150g Arboriorijst
  • 4cl Witte wijn
  • Menger

Etape 4 /6

Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 45cl Gevogeltebouillon
  • Menger

Etape 5 /6

Voeg de Parmezaanse kaas, de boter en de gedroogde tomaten in blokjes toe. Meng voorzichtig met de spatel.

  • 25g Parmezaanse kaas
  • 25g Gedroogde tomaten
  • 25g Boter

Etape 6 /6

Proef of de kruiding goed is en dien meteen op met enkele basilicumblaadjes.

  • 5bladje Basilicum
  • Zout

Companions,Ustensils and accessoiries