- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Zalmmousse in een glaasje
Zalmmousse in een glaasje
- Temps Total 9min
- 5min
Préparation - 4min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
250 g Gerookte zalm
180 g Mascarpone
25 cl Vloeibare room (30% VG)
70 g Limoen
10 takje Bieslook
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /10
Zet de mengkom van de keukenmachine gedurende 5 minuten in de diepvriezer.
Etape 2 /10
Pers de limoen en zet het sap even aan de kant.
Etape 3 /10
Giet de vloeibare room in de koude mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 4 /10
Giet de geklopte room in een kom.
Etape 5 /10
Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Doe gerookte zalm, mascarpone en limoensap in de mengkom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /10
Breng de mousse met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 7 /10
Verwijder het mes en voeg voorzichtig de opgeklopte room toe.
Etape 8 /10
Meng door elkaar met een spatel.
Etape 9 /10
Verdeel de bereiding in de glaasjes en bewaar ze in de koelkast.
Etape 10 /10
Dien de glaasjes gekoeld op met wat bieslooksnippers.
