Zalmmousse in een glaasje - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Zalmmousse in een glaasje

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 9min
  • Préparation
    5min
  • Cuisson
    4min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 250 g Gerookte zalm

  • 180 g Mascarpone

  • 25 cl Vloeibare room (30% VG)

  • 70 g Limoen

  • 10 takje Bieslook

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Préparation

Etape 1 /10

Zet de mengkom van de keukenmachine gedurende 5 minuten in de diepvriezer.

Etape 2 /10

Pers de limoen en zet het sap even aan de kant.

  • 70g Limoen

Etape 3 /10

Giet de vloeibare room in de koude mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25cl Vloeibare room (30% VG)
  • Klopper

Etape 4 /10

Giet de geklopte room in een kom.

Etape 5 /10

Vervang de klopper door het Ultrablade-hakmes. Doe gerookte zalm, mascarpone en limoensap in de mengkom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Gerookte zalm
  • 180g Mascarpone
  • Ultrablade hakmes

Etape 6 /10

Breng de mousse met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Etape 7 /10

Verwijder het mes en voeg voorzichtig de opgeklopte room toe.

Etape 8 /10

Meng door elkaar met een spatel.

Etape 9 /10

Verdeel de bereiding in de glaasjes en bewaar ze in de koelkast.

Etape 10 /10

Dien de glaasjes gekoeld op met wat bieslooksnippers.

  • 10takje Bieslook

Companions,Ustensils and accessoiries