- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Tiroler Knödel
Tiroler Knödel
- Temps Total 1h 20min
- 20min
Préparation - 15min
Cuisson - 45min
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
6 personen
1 bouillonblokje
15 cl water
250 g sneetjes gedroogd brood
2 eieren
30 g gehakte witte ui
2 tl gehakte peterselie
1 tl bieslook
25 cl melk
30 g bloem
100 cl water
2 snuifje zout
2 snuifje peper
10 g boter
Accessoires
Beater
Préparation
Etape 1 /7
Doe het water met het bouillonblokje in een grote pot en breng tot het kookpunt.
Etape 2 /7
Doe het brood, de melk, de peterselie, de bieslook, de bloem, het zout en de peper in de mengkom van de keukenrobot.
Etape 3 /7
Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water-bouillonblokjesmengsel toe.
Etape 4 /7
Verwijder de kom. Maak met uw vinger kleine balletjes ter grootte van een noot.
Etape 5 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Etape 6 /7
Dompel de balletjes in het kokende water. Zet het vuur op een lage stand en laat 15 minuten garen.
Etape 7 /7
Het gerecht smaakt nog beter indien het opgediend wordt in een keramische kom met een lepel boter die onmiddellijk zal oplossen.
