Stoofvlees - Recette Companion Connect XL | Moulinex
Recette de Darcus

Stoofvlees

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 25min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    2h 10min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 1.2 kg Stoofvlees

  • 4 Ajuinen

  • 2 el Mosterd

  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)

  • 1 Geut witte azijn

  • 3 el Luikse siroop

  • 2 Blaadjes Laurier

  • 3 Blokjes rundsbouillon

  • 2 Takjes Tijm

  • 1 Peper en zout

  • 1 Bruine roux

  • 1 Portie boter

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /5

Bak in een pan het stoofvlees aan, blus nadien met een beetje bruin bier en maak het aanbaksel los

  • 1.2kg Stoofvlees
  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)
  • 1 Portie boter

Etape 2 /5

Doe de ajuinen (3 a 4) in stukken in de kom en hak fijn

  • 4 Ajuinen
  • Ultrablade hakmes

Etape 3 /5

Verwijder het ultrablade hakmes en vervang door menger. Ajuin beetje aanstoven

  • 4 Ajuinen
  • 1 Portie boter
  • Menger

Etape 4 /5

Stoofvlees de rest van het bier, azijn, mosterd, Luikse siroop, laurier, tijm en bouillon toevoegen. Langzaam laten garen tot vlees mals is dus af en toe eens controleren en indien nodig de tijd wat aanpassen.

  • 2el Mosterd
  • 3 Bruin bier ( st Bernardus 12)
  • 1 Geut witte azijn
  • 3el Luikse siroop
  • 2 Blaadjes Laurier
  • 3 Blokjes rundsbouillon
  • 2 Takjes Tijm
  • Menger

Etape 5 /5

Saus kruiden met peper en zout en inbinden met bruine roux tot gewenste dikte

  • 1 Peper en zout
  • 1 Bruine roux

Companions,Ustensils and accessoiries