Shoarma van oesterzwam - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Shoarma van oesterzwam

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 9h 5min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    50min
  • Repos
    8h

Ingrédients

4 personen

  • 150 g Cashewnoten

  • 8 g Knoflookteentjes

  • 7 cl Water

  • 2 el Appelazijn

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Chili

  • 8 g Knoflookteentjes

  • 40 g Sjalotten

  • 5 cl Plantaardige olie

  • 400 g Oesterzwammen

  • 1 snuifje Gemalen kardemom

  • 1 snuifje Chilipoeder

  • 0.5 tl Gemalen komijn

  • 1 snuifje Zout

  • 4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen

  • 20 g Rode ui

  • 20 g Veldsla

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /11

Week de cashewnoten een dag vooraf in water. Zorg ervoor dat ze goed ondergedompeld zijn.

  • 150g Cashewnoten

Etape 2 /11

Droog en spoel de cashewnoten met een fijne zeef. Pel de knoflook.

  • 150g Cashewnoten

Etape 3 /11

Doe de cashewnoten, gepelde look, water en appelazijn in de minikom met bevestigd mes en breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Schraap nu en dan het mengsel van de rand en herstart het programma. Breng naar eigen goeddunken op smaak en zet opzij.

  • 150g Cashewnoten
  • 8g Knoflookteentjes
  • 7cl Water
  • 2el Appelazijn
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Chili
  • Minimengkom

Etape 4 /11

Pel de look en sjalotten en hak ze grof.

  • 8g Knoflookteentjes
  • 40g Sjalotten

Etape 5 /11

Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 8g Knoflookteentjes
  • 40g Sjalotten
  • Ultrablade hakmes

Etape 6 /11

Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af en voeg de olie toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 5cl Plantaardige olie
  • Menger

Etape 7 /11

Snij het deel van de champignonstengels waaraan aarde kleeft weg. Spoel ze en laat ze drogen. Snij ze overlangs in stukken.

Etape 8 /11

Voeg de champignons en kruiden toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 400g Oesterzwammen
  • 1snuifje Gemalen kardemom
  • 1snuifje Chilipoeder
  • 0.5tl Gemalen komijn
  • 1snuifje Zout

Etape 9 /11

Schil de rode ui en snij hem in reepjes. Was de veldsla en droog ze.

  • 20g Rode ui
  • 20g Veldsla

Etape 10 /11

Garneer de wraps, eens ze klaar zijn om op te dienen, met de knoflookroom, gebakken oesterzwammen en toppings. Vouw de wrap dubbel op zichzelf.

  • 4 Tortilla wraps van graan voor het opdienen

Etape 11 /11

Geniet ervan!

Companions,Ustensils and accessoiries