Schotse shortbread - Recette Easy Fry Mega | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Schotse shortbread

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 19min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    9min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 200 g Zachte boter

  • 100 g Bruine suiker

  • 2 g Zeezout

  • 300 g Bloem

  • 2 el Kristalsuiker

Préparation

Etape 1 /4

Doe de boter, suiker en zout in een grote kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.

  • 200g Zachte boter
  • 100g Bruine suiker
  • 2g Zeezout
  • 300g Bloem
  • 2el Kristalsuiker

Etape 2 /4

Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.

Etape 3 /4

Leg de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Etape 4 /4

De koekjes moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Companions,Ustensils and accessoiries