- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Schotse shortbread
Schotse shortbread
- Temps Total 19min
- 10min
Préparation - 9min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (9)
Easy Fry Mega EZ855AF0 Air Fryer - 8 programmes - 7L - Collection Spéciale Ivoire Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programmes - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programmes - 7.5 L Dual Easy Fry & Grill XXL EZ9428F0 Air Fryer - 7 programmes - 6,5L + 4,5L Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
200 g Zachte boter
100 g Bruine suiker
2 g Zeezout
300 g Bloem
2 el Kristalsuiker
Préparation
Etape 1 /4
Doe de boter, suiker en zout in een grote kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.
Etape 2 /4
Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.
Etape 3 /4
Leg de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Etape 4 /4
De koekjes moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.