Rundsburger en huisgemaakte ketchup - Recette Kitchen Coach | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Rundsburger en huisgemaakte ketchup

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 20min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    50min
  • Repos
    2h

Ingrédients

8 personen

  • 2000 g tomaten

  • 20 g olijfolie

  • 4 eenheid ajuin

  • 4 eenheid Teentjes look

  • 40 g suiker

  • 40 g appelciderazijn

  • 4 g chilipoeder

  • 4 g paprikapoeder

  • 4 g kaneel

  • 4 g muskaatnoot

  • 4 g zout

  • 4 g peper

  • 840 g schenkelbiefstuk

  • 2 eenheid rode ajuin

  • 6 g verse peterselie

  • 4 g zout

  • 4 g peper

  • 8 eenheid burgerbroodjes met zaadjes

  • 20 g olijfolie

  • 40 g zoete mosterd

  • 8 sneetje zoetzure augurken

  • 40 g rucola

  • 1 eenheid oranje paprika

Accessoires

  • Blender
    Blender
  • Vleesmolen
    Vleesmolen
  • Couliscentrifuge
    Couliscentrifuge

Préparation

Etape 1 /11

Zet de juicer op de keukenmachine, druk op 'Start' en duw de tomaten in kleine stukjes door het accessoire.

  • 2000g tomaten
  • Couliscentrifuge

Etape 2 /11

Verhit een beetje olijfolie in de pot. Voeg de ajuinen en de gepelde en fijngehakte knoflook toe. Laat 5 minuten aanstoven. Bestrooi met suiker.

  • 20g olijfolie
  • 4eenheid ajuin
  • 4eenheid Teentjes look
  • 40g suiker

Etape 3 /11

Giet de appelciderazijn erbij. Roer en voeg de tomatencoulis toe. Breng op smaak met chilipeper, paprikapoeder, kaneel, zout en peper. Voeg de gewenste hoeveelheid chilipeper naar smaak toe.

  • 40g appelciderazijn
  • 4g chilipoeder
  • 4g paprikapoeder
  • 4g kaneel

Etape 4 /11

Voeg de muskaatnoot toe en laat 45 minuten op een laag vuur sudderen.

  • 4g muskaatnoot

Etape 5 /11

Snijd het vlees in reepjes van de juiste grootte voor de vultrechter van de hakmolen. Verwijder de zenuwen en de vezelige delen. Zet de hakmolen met het middelgrote rooster op de machine. Druk op 'Start'.

  • 840g schenkelbiefstuk
  • Vleesmolen

Etape 6 /11

Hak een deel van de rode ajuin voor de burgers. Snijd de rest in reepjes voor het broodje. Hak de peterselie. Meng de gehakte rode ajuin en de peterselie met het vlees.

  • 2eenheid rode ajuin
  • 6g verse peterselie
  • 4g zout
  • 4g peper

Etape 7 /11

Verdeel de bereiding in functie van het aantal personen waar u voor kookt. Rol elk deel tot een grote bol en plet hem vervolgens tussen uw handen. Zet in de koelkast.

Etape 8 /11

Doe de ingrediënten voor de ketchup in de blender. Druk op ‘Start’. Als de ketchup wat dik lijkt, kunt u hem aanlengen met water. Als de ketchup te loperig lijkt, zet u de machine enkele minuten langer aan en voegt u eventueel wat tomatenconcentraat toe.

  • Blender

Etape 9 /11

Proef en kruid bij naar smaak. Doe de ketchup in een pot of een bokaal en zet twee uur in de koelkast.

Etape 10 /11

Rooster de burgerbroodjes. Braad de steaks op traditionele wijze met wat olijfolie in een pan.

  • 8eenheid burgerbroodjes met zaadjes
  • 20g olijfolie

Etape 11 /11

Beleg de hamburgers met ketchup, reepjes rode ajuin, zoete mosterd, augurken, steaks, rucola en paprikareepjes. Pas de rauwe groenten en sauzen naar smaak aan.

  • 40g zoete mosterd
  • 8sneetje zoetzure augurken
  • 40g rucola
  • 1eenheid oranje paprika

Companions,Ustensils and accessoiries