- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Risotto van spelt, sint-jakobsschelpen en pancettachips
Risotto van spelt, sint-jakobsschelpen en pancettachips
- Temps Total 1h 31min
- 20min
Préparation - 1h 11min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (20)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
250 g Spelt
190 g Groene asperges
1200 g Gemarineerde poivrade artisjokken
240 g Sint-jakobsschelpen
2 cl Olijfolie
100 g Ajuin
8 cl Witte wijn
60 cl Gevogeltebouillon
15 g Boter
120 g Pancetta
3 cl Olijfolie
Zout
Accessoires
Menger Stoommandje Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /15
Doe de sint-jakobsschelpen in een kom en giet er de olijfolie bij. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat marineren in de koelkast.
Etape 2 /15
Spoel de spelt enkele minuten onder koud water en zet aan de kant.
Etape 3 /15
Was de asperges en verwijder het harde uiteinde. Snijd in 3 stukjes. Zet het even apart.
Etape 4 /15
Weeg de pancetta af en zet aan de kant.
Etape 5 /15
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /15
Vervang het mes door de menger en giet er de olijfolie bij. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg na de pieptoon de spelt toe. Doe de witte wijn erbij na de tweede pieptoon.
Etape 7 /15
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 8 /15
Doe de asperges in de kom. Zet het stoommandje in de kom en leg er de sint-jakobsschelpen in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 9 /15
Verwarm de oven voor op 210°C.
Etape 10 /15
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg de sneetjes pancetta op de bakplaat.
Etape 11 /15
Zet 8 tot 10 minuten in de oven totdat de pancetta mooi gegrild is.
Etape 12 /15
Laat even uitlekken op keukenpapier en zet aan de kant.
Etape 13 /15
Snijd de artisjokken in 2 stukken.
Etape 14 /15
Voeg de boter toe aan de spelt en meng voorzichtig.
Etape 15 /15
Leg een beetje speltrisotto, twee stukjes artisjok en twee sint-jakobsschelpen in elk bord. Leg er een sneetje pancetta op en dien meteen op.



