Pompoensoufflé met kaas - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Pompoensoufflé met kaas

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 9min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    49min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 360 g Pompoenvlees

  • 60 g Gesmolten kaas

  • 80 g Ajuinen

  • 6 g Look

  • 2 Ei

  • 13 cl Melk

  • 30 g Boter

  • 30 g Boter

  • 30 g Bloem

  • Zout, peper

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Préparation

Etape 1 /14

Doe de gepelde look en uien in stukjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Ajuinen
  • 6g Look
  • Ultrablade hakmes

Etape 2 /14

Voeg de grote stukken pompen en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 360g Pompoenvlees
  • 30g Boter
  • Ultrablade hakmes

Etape 3 /14

Voeg de porties gesmolten kaas toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 60g Gesmolten kaas
  • Ultrablade hakmes

Etape 4 /14

Doe de puree in een kom. Was en droog de kom.

Etape 5 /14

Doe bloem en melk in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13cl Melk
  • 30g Bloem
  • Zout, peper
  • Klopper

Etape 6 /14

Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 30g Boter
  • Klopper

Etape 7 /14

Voeg de bechamel toe aan de pompoenpuree en meng het geheel met een spatel. Was de kom van de keukenmachine.

Etape 8 /14

Scheid de eiwitten van de eierdooiers zodra de bereiding lauw is. Doe de eierdooiers in de bereiding en meng met de spatel. Doe de eiwitten apart in een kommetje.

  • 2 Ei

Etape 9 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Etape 10 /14

Doe de eiwitten samen met een snufje zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • Zout, peper
  • Klopper

Etape 11 /14

Roer de eiwitten voorzichtig door de pompoenbereiding.

  • 2 Ei

Etape 12 /14

Beboter de ovenschaaltjes vrij hoog en giet de bereiding erin.

Etape 13 /14

Zet gedurende een tiental minuten in de oven en houd in de gaten.

Etape 14 /14

Dien meteen op.

Companions,Ustensils and accessoiries