- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Plat brood uit Romagna
Plat brood uit Romagna
- Temps Total 1h
- 30min
Préparation - 20min
Cuisson - 10min
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
8 personen
30 g bicarbonaat
800 g broodmeel
40 g extra vierge olijfolie
6 g zeezout
40 cl water
Accessoires
Dough Hook
Préparation
Etape 1 /7
Doe de bloem en het bicarbonaat in de mengkom van de keukenrobot.
Etape 2 /7
Voeg de olijfolie en het zout toe aan het mengsel van bloem en bicarbonaat in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’. Voeg tijdens het programma geleidelijk het water toe.
Etape 3 /7
Maak een bal van het deeg. Dek af met een schone doek en laat gedurende 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
Etape 4 /7
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol het uit tot 4 plat te maken bollen met een diameter van 23-25 cm.
Etape 5 /7
Verwarm een braadpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur.
Etape 6 /7
Doe er telkens 1 plat brood in. Bak 2 minuten, draai om en bak nogmaals 2 minuten.
Etape 7 /7
Dien koud of warm op als brood of gevuld met mozzarella, parmaham of gegrilde groenten.

