- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Plantaardig dessert met cashewnoten en sojayoghurt
Plantaardig dessert met cashewnoten en sojayoghurt
- Temps Total 33h 46min
- 15min
Préparation - 12h 31min
Cuisson - 21h
Repos
Appareils compatibles (20)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
150 g Cashewnoten
60 cl Ongezoete sojamelk
60 g Sojayoghurt
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper Stoom- accessoire
Préparation
Etape 1 /10
Laat de avond voordien de cashewnoten weken in een kom water.
Etape 2 /10
Doe de uitgelekte en gespoelde cashewnoten en de sojamelk in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 3 /10
Schraap de randen af en toe af en zet de keukenmachine opnieuw aan. Herhaal tot een mooie homogene crème.
Etape 4 /10
Vervang het hakmes door de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 5 /10
Druk opnieuw op 'Start'.
Etape 6 /10
Voeg de yoghurt toe aan de sojamelk. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 7 /10
Verdeel het mengsel over yoghurtpotjes. Dek ze af. Doe ze in het externe stoommandje. Spoel de kom van de keukenmachine.
Etape 8 /10
Giet 0,7 l water in kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de dop. Plaats het externe stoommandje. Sluit het deksel van het externe stoommandje en druk op 'Start'.
Etape 9 /10
Laat de potjes gedurende 12 uur met gesloten deksel in het mandje van de keukenmachine zodat de yoghurt langzaam kan fermenteren.
Etape 10 /10
Zet de potjes yoghurt na 12 uur minstens 3 uur in de koelkast. Laat goed afkoelen voor het opdienen. Je kunt de yoghurt tot 5 dagen in de koelkast bewaren.





