- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Paris-Brest
Paris-Brest
- Temps Total 4h 48min
- 15min
Préparation - 1h 13min
Cuisson - 3h 20min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93ECF0 Robot cuiseur - 18 programmes - 7 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
8 personen
12.5 cl Melk
40 g Half gezouten boter
20 g Suiker
75 g Bloem
2 Eieren
2 Eieren
2 Eierdooiers
60 g Suiker
30 g Bloem
1 el Maïzena®
50 cl Halfvolle melk
120 g Praliné
100 g Zoete boter
2 bladje Gelatine
Water
1 Eierdooier
20 g Amandelschilfers
Poedersuiker
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /15
Week de 2 gelatineblaadjes in koud water.
Etape 2 /15
Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.
Etape 3 /15
Bevestig de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 4 /15
Voeg de boter, de praliné en de uitgelekte gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 5 /15
Haal uit de keukenmachine en laat lauw worden alvorens de bereiding ten minste 3 uur in de koelkast te zetten. Maak de kom schoon.
Etape 6 /15
Weeg de amandelschilfers af in een kom. Zet aan de kant.
Etape 7 /15
Doe de melk, de halfgezouten boter en de suiker in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 8 /15
Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 9 /15
Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de eieren één voor één toe.
Etape 10 /15
Verwarm de oven voor op 180°C.
Etape 11 /15
Maak met behulp van een spuitzak met een egale spuitmond twee cirkels met een diameter van 20 tot 20 cm die elkaar raken. Maak een derde cirkel bovenop de eerste 2.
Etape 12 /15
Bestrijk de kroon met eigeel. Bestrooi met amandelschilfers en zet 30 minuten in de oven.
Etape 13 /15
Verlaag de temperatuur tot 170°C zonder de oven te openen en laat nog 20 minuten verder bakken. Schakel de oven uit maar open hem niet en laat de kroon op die manier afkoelen.
Etape 14 /15
Wacht tot de room goed koud is. Snijd vervolgens de kroon van het soezenbeslag horizontaal doormidden met een gekarteld mes.
Etape 15 /15
Doe de room in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op het onderste deel van de kroon. Zet het bovenste deel erbovenop. Bestrooi met poedersuiker en laat 20 minuten op kamertemperatuur staan alvorens te serveren.