Paris-Brest - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Paris-Brest

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 4h 48min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    1h 13min
  • Repos
    3h 20min

Ingrédients

8 personen

  • 12.5 cl Melk

  • 40 g Half gezouten boter

  • 20 g Suiker

  • 75 g Bloem

  • 2 Eieren

  • 2 Eieren

  • 2 Eierdooiers

  • 60 g Suiker

  • 30 g Bloem

  • 1 el Maïzena®

  • 50 cl Halfvolle melk

  • 120 g Praliné

  • 100 g Zoete boter

  • 2 bladje Gelatine

  • Water

  • 1 Eierdooier

  • 20 g Amandelschilfers

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Préparation

Etape 1 /15

Week de 2 gelatineblaadjes in koud water.

  • 2bladje Gelatine
  • Water

Etape 2 /15

Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de melk toe na de pieptoon.

  • 2 Eieren
  • 2 Eierdooiers
  • 60g Suiker
  • 30g Bloem
  • 1el Maïzena®
  • 50cl Halfvolle melk
  • Klopper

Etape 3 /15

Bevestig de vulstop en druk op 'Start'.

  • Klopper

Etape 4 /15

Voeg de boter, de praliné en de uitgelekte gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 120g Praliné
  • 100g Zoete boter
  • Klopper

Etape 5 /15

Haal uit de keukenmachine en laat lauw worden alvorens de bereiding ten minste 3 uur in de koelkast te zetten. Maak de kom schoon.

Etape 6 /15

Weeg de amandelschilfers af in een kom. Zet aan de kant.

  • 20g Amandelschilfers

Etape 7 /15

Doe de melk, de halfgezouten boter en de suiker in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 12.5cl Melk
  • 40g Half gezouten boter
  • 20g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Etape 8 /15

Voeg het meel toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 75g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Etape 9 /15

Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de eieren één voor één toe.

  • 2 Eieren
  • Kneed- & hakmes

Etape 10 /15

Verwarm de oven voor op 180°C.

Etape 11 /15

Maak met behulp van een spuitzak met een egale spuitmond twee cirkels met een diameter van 20 tot 20 cm die elkaar raken. Maak een derde cirkel bovenop de eerste 2.

Etape 12 /15

Bestrijk de kroon met eigeel. Bestrooi met amandelschilfers en zet 30 minuten in de oven.

  • 1 Eierdooier

Etape 13 /15

Verlaag de temperatuur tot 170°C zonder de oven te openen en laat nog 20 minuten verder bakken. Schakel de oven uit maar open hem niet en laat de kroon op die manier afkoelen.

Etape 14 /15

Wacht tot de room goed koud is. Snijd vervolgens de kroon van het soezenbeslag horizontaal doormidden met een gekarteld mes.

Etape 15 /15

Doe de room in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit toefjes op het onderste deel van de kroon. Zet het bovenste deel erbovenop. Bestrooi met poedersuiker en laat 20 minuten op kamertemperatuur staan alvorens te serveren.

  • Poedersuiker

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
4h 48min

Paris-Brest

ratings.NaN

Paris-Brest - Recette Companion | Moulinex
Paris-Brest
Moulinex
Moulinex
1h 15min

Paris-Brest

ratings.0

Paris-Brest - Recette Companion | Moulinex
Paris-Brest