- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Mozzarella empanadas
Mozzarella empanadas
- Temps Total 1h 30min
- 20min
Préparation - 40min
Cuisson - 30min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
360 g Bloem
0.5 tl Zout
170 g Zachte ongezouten boter
1 Ei
10 cl Melk
225 g Mozzarella
2 Tomaten
0.5 tuiltje Basilicum
1 Eigeel
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /10
Voeg de gewassen en in tweeën gesneden tomaten, de mozzarella en de basilicum toe aan de mengkom met het Ultrablade-mesje eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 2 /10
Zet opzij in een bak. Was de mengkom.
Etape 3 /10
Vervang het Ultrablade-mes door het kneed/pletmes. Giet de bloem, de zachte boter en het zout erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 4 /10
Giet het ei en de melk erin. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 5 /10
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er met een koekjessteker schijfjes uit.
Etape 6 /10
Leg een lepel vulling in het midden van elk schijfje. Vouw de empanadas dicht en plak de randen dicht door ze over de hele lengte te plooien.
Etape 7 /10
Leg ze op een bord en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Etape 8 /10
Verwarm de oven voor op 200°C.
Etape 9 /10
Bestrijk de empanadas met eigeel.
Etape 10 /10
Bak gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.