Moelleux van chocolade - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Moelleux van chocolade

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 35min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    25min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 120 g Fondant chocolade

  • 40 g Boter

  • 3 Eieren

  • 40 g Suiker

  • 25 g Bloem

  • 20 g Amandelpoeder

  • Water

  • Boter

  • 20 g Suiker

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Préparation

Etape 1 /15

Doe de chocolade en de boter in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Schraap, indien nodig, na de pieptoon de randen van de kom.

  • 120g Fondant chocolade
  • 40g Boter
  • Menger

Etape 2 /15

Doe de bereiding in een slakom.

Etape 3 /15

Scheid de eiwitten van de eierdooiers in kommetjes en zet aan de kant.

  • 3 Eieren

Etape 4 /15

Doe de eierdooiers en de suiker in de kom, zonder de kom of de mengstaaf te spoelen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Suiker
  • Menger

Etape 5 /15

Voeg de bloem en het amandelpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Bloem
  • 20g Amandelpoeder
  • Menger

Etape 6 /15

Voeg de gesmolten fondant chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Etape 7 /15

Doe het deeg in de slakom en was de kom van de keukenmachine.

Etape 8 /15

Maak de kom volledig droog en bevestig de klopper.

Etape 9 /15

Voeg de eiwitten toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de resterende suiker toe na de pieptoon.

  • 20g Suiker
  • Klopper

Etape 10 /15

Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het chocoladedeeg. Meng met een klopper om het deeg los te maken. Roer de rest van het eiwit door het mengsel met een spatel.

Etape 11 /15

Smeer 6 ovenschaaltjes met een diameter van 8,5 cm in met boter. Verdeel het deeg tot halverwege de ovenschaaltjes.

  • Boter

Etape 12 /15

Bedek elk ovenschaaltje met huishoudfolie en zet de schaaltjes in de externe stoomkoker.

Etape 13 /15

Spoel de kom en giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de moelleux van chocolade. Druk op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Etape 14 /15

Wacht 5 minuten zonder te verwarmen totdat de gebakjes niet meer garen en afgekoeld zijn.

Etape 15 /15

Haal met een pannenlap elk gebakje uit de vorm. Leg op een bord en dien op met de crème anglaise.

Companions,Ustensils and accessoiries