- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Langoustines met champagnesabayon
Langoustines met champagnesabayon
- Temps Total 43min
- 20min
Préparation - 23min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
16 Rauwe langoustines
50 g Sjalotten
30 g Boter
3 takje Peterselie
200 g Courgette
5 Eierdooiers
8 cl Citroen
1 tl Suiker
12 cl Champagne
1 snuifje Piment d’Espelette
Zout, peper
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Préparation
Etape 1 /8
Pel de langoustines zorgvuldig en bewaar de staart.
Etape 2 /8
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gewassen peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter en de courgette in blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 4 /8
Voeg de langoustines toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 5 /8
Doe de langoustines en de courgette in de schaaltjes. Was en droog de kom.
Etape 6 /8
Verwarm de oven voor op 220°C.
Etape 7 /8
Doe de eierdooiers, het citroensap, de suiker, de piment d’Espelette en de champagne in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 8 /8
Giet de sabayon over de langoustines en zet gedurende 5 minuten in de oven.