Laagjestaart met biet - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Laagjestaart met biet

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 43min
  • Préparation
    40min
  • Cuisson
    33min
  • Repos
    30min

Ingrédients

6 personen

  • 150 g Biet

  • 200 g Verse geitenkaas

  • Sap van één limoen

  • Zout, peper

  • 15 cl Volle vloeibare room

  • 125 g Boter

  • 250 g Bloem

  • 3 snuifje Zout

  • 12 cl Water

  • 2 el Roomkaas

  • 2 Radijsjes

  • Basilicum

  • Zout, peper

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Gebakset
    Gebakset

Préparation

Etape 1 /12

Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het zout en het water in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 125g Boter
  • 250g Bloem
  • 3snuifje Zout
  • 12cl Water
  • Kneed- & hakmes

Etape 2 /12

Neem het deeg en maak er een bol van. Verwarm de oven voor op 180°C.

Etape 3 /12

Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een dikte van 3 mm met een deegrol. Snijd een grote cirkel uit het deeg en vervolgens een kleinere aan de binnenkant om een ring te vormen. Neem de deegresten en herhaal op een ander vel bakpapier. Prik met een vork in de ringen.

Etape 4 /12

Leg ze op een bakplaat en zet gedurende 25 minuten in de oven. Als het deeg begint te rijzen, legt u er een rooster op om dit tegen te gaan.

Etape 5 /12

Doe de in stukjes gesneden biet, de geitenkaas en de limoen in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 150g Biet
  • 200g Verse geitenkaas
  • Sap van één limoen
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Etape 6 /12

Schraap de randen. Sluit het deksel met de vulstop en druk opnieuw op op 'Start'.

Etape 7 /12

Doe de bereiding in een kommetje en zet 30 minuten aan de kant in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.

Etape 8 /12

Doe de room in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Stop als de slagroom opgeklopt is.

  • 15cl Volle vloeibare room
  • Gebakset

Etape 9 /12

Meng het bietenmengsel voorzichtig onder de slagroom om de textuur te behouden. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Etape 10 /12

Doe de cream cheese in een spuitzak met klein stervormige spuitmond.

  • 2el Roomkaas

Etape 11 /12

Spuit de bietencrème op een biscuitbodem. Leg er een tweede biscuit op en herhaal twee keer.

Etape 12 /12

Werk de taart af moet toefjes cream cheese, in schijfjes gesneden radijs en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

  • 2 Radijsjes
  • bladje Basilicum
  • Zout, peper

Companions,Ustensils and accessoiries