- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Laagjestaart met biet
Laagjestaart met biet
- Temps Total 1h 43min
- 40min
Préparation - 33min
Cuisson - 30min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
150 g Biet
200 g Verse geitenkaas
Sap van één limoen
Zout, peper
15 cl Volle vloeibare room
125 g Boter
250 g Bloem
3 snuifje Zout
12 cl Water
2 el Roomkaas
2 Radijsjes
Basilicum
Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Gebakset
Préparation
Etape 1 /12
Doe de bloem, de in stukjes gesneden boter, het zout en het water in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 2 /12
Neem het deeg en maak er een bol van. Verwarm de oven voor op 180°C.
Etape 3 /12
Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een dikte van 3 mm met een deegrol. Snijd een grote cirkel uit het deeg en vervolgens een kleinere aan de binnenkant om een ring te vormen. Neem de deegresten en herhaal op een ander vel bakpapier. Prik met een vork in de ringen.
Etape 4 /12
Leg ze op een bakplaat en zet gedurende 25 minuten in de oven. Als het deeg begint te rijzen, legt u er een rooster op om dit tegen te gaan.
Etape 5 /12
Doe de in stukjes gesneden biet, de geitenkaas en de limoen in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /12
Schraap de randen. Sluit het deksel met de vulstop en druk opnieuw op op 'Start'.
Etape 7 /12
Doe de bereiding in een kommetje en zet 30 minuten aan de kant in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.
Etape 8 /12
Doe de room in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Stop als de slagroom opgeklopt is.
Etape 9 /12
Meng het bietenmengsel voorzichtig onder de slagroom om de textuur te behouden. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Etape 10 /12
Doe de cream cheese in een spuitzak met klein stervormige spuitmond.
Etape 11 /12
Spuit de bietencrème op een biscuitbodem. Leg er een tweede biscuit op en herhaal twee keer.
Etape 12 /12
Werk de taart af moet toefjes cream cheese, in schijfjes gesneden radijs en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
