Krokant gepaneerde gamba's in zoetzure saus - Recette Easy Fry XL Surface | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Krokant gepaneerde gamba's in zoetzure saus

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 23min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    8min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 500 g Gamba's

  • 100 g Panko of klassiek paneermeel

  • 2 Eieren

  • 1 tl Kerriepoeder

  • 75 g Bloem

  • Zout en peper

  • Olie

  • 3 el Ketchup

  • 2 el Ciderazijn

  • 1 el Sojasaus

  • 2 el Bruine suiker

  • 1 el Maïzena

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 stuk Verse gember

  • 10 cl Water

Préparation

Etape 1 /5

Maak drie borden klaar voor het paneren van de gamba's: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en kerriepoeder en één met het paneermeel. Breng de bloem en het broodkruim op smaak met zout en peper. Haal elke gamba door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel, en zorg ervoor dat elke gamba goed bedekt is.

  • 500g Gamba's
  • 100g Panko of klassiek paneermeel
  • 2 Eieren
  • 1tl Kerriepoeder
  • 75g Bloem
  • Zout en peper

Etape 2 /5

Leg de gepaneerde gamba's op de grill. Doe desgewenst een beetje oliespray op de gamba's voor een krokantere textuur.

  • Olie

Etape 3 /5

Leg de gamba's in het apparaat en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn.

Etape 4 /5

Bereid de zoetzure saus terwijl de gamba's koken. Meng in een kleine steelpan de ketchup, de ciderazijn, de sojasaus, de bruine suiker, de knoflook, de gember en het water. Breng dit aan de kook. Voeg de in wat water opgeloste maïzena toe en roer voortdurend tot de saus dikker wordt. Houd ze warm.

  • 3el Ketchup
  • 2el Ciderazijn
  • 1el Sojasaus
  • 2el Bruine suiker
  • 1el Maïzena
  • 1teentje Knoflook
  • 1stuk Verse gember
  • 10cl Water

Etape 5 /5

Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de gamba's er voorzichtig uit te halen. Serveer met de zoetzure saus. Laat het smaken!

Companions,Ustensils and accessoiries