Gebakken kippenvleugels op z'n Koreaans met pikante saus - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Gebakken kippenvleugels op z'n Koreaans met pikante saus

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 8min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    18min
  • Repos
    30min

Ingrédients

4 personen

  • 16 Kippenvleugels

  • 50 cl Melk

  • 25 g Fijngehakte knoflook

  • 10 g Gember

  • 20 g Sojasaus

  • 60 g Gochujang (chilipasta)

  • 15 g Rijstazijn

  • 10 g Sesamolie

  • 20 g Acaciahoning

  • 15 g Ketchup

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Gedroogde ui

  • 60 g Patisseriebloem

  • 30 g Maïzena

  • 0.5 zakje Bakpoeder

  • 2 Eieren

  • 150 g Panko paneermeel

  • 2 el Lente-uitjes

  • 1 el Witte sesamzaadjes

Accessoires

  • Frietmandje
    Frietmandje

Préparation

Etape 1 /8

Laat de kippenvleugels 30 minuten marineren in een kom met melk. Bereid ondertussen de saus. Meng de gehakte knoflook, gember, sojasaus, gochujang, rijstazijn, sesamolie, acaciahoning en ketchup in een grote kom. Meng goed door elkaar met een garde. Zet apart.

  • 16 Kippenvleugels
  • 50cl Melk
  • 25g Fijngehakte knoflook
  • 10g Gember
  • 20g Sojasaus
  • 60g Gochujang (chilipasta)
  • 15g Rijstazijn
  • 10g Sesamolie
  • 20g Acaciahoning
  • 15g Ketchup

Etape 2 /8

Giet de kip af in een vergiet. Meng het knoflookpoeder en de gedroogde ui in een kom. Haal de kippenvleugels door het mengsel.

  • 1tl Knoflookpoeder
  • 1tl Gedroogde ui

Etape 3 /8

Zet drie borden klaar. Doe de bloem, de maïzena en het bakpoeder in het eerste bord, de eieren in het tweede en de panko in het derde. Klop de eieren los met een vork.

  • 60g Patisseriebloem
  • 30g Maïzena
  • 0.5zakje Bakpoeder
  • 2 Eieren
  • 150g Panko paneermeel

Etape 4 /8

Haal de kippenvleugels één voor één door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.

Etape 5 /8

Leg de kippenvleugels in het frituurmandje. Zet het frituurmandje op de middelste stand in de oven.

Etape 6 /8

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma AIR FRY op 180°C en stel de bereidingstijd in op 18 minuten. Druk op START.

Etape 7 /8

Haal de kippenvleugels aan het einde van het bereidingsproces uit het apparaat en leg ze in de kom met de saus. Haal de kippenvleugels door de saus en serveer direct.

Etape 8 /8

Garneer met gehakte lente-uitjes en witte sesamzaadjes.

  • 2el Lente-uitjes
  • 1el Witte sesamzaadjes

Companions,Ustensils and accessoiries