Kokosballetjes - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Kokosballetjes

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 30min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    20min
  • Repos
    2h

Ingrédients

18 stuks

  • 1 Ei

  • 100 g Suiker

  • 10 cl Water

  • 25 g Banketbakkersroompoeder of flanpoeder

  • 25 g Rijstmeel

  • 30 g T45-meel

  • 30 g Boter

  • 30 g Melkpoeder

  • 60 g Geraspte kokosnoot

  • Water

  • 13 cl Water

  • 55 g Suiker

  • 200 g Rijstmeel

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Préparation

Etape 1 /15

Doe de in blokjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 30g Boter
  • Kneed- & hakmes

Etape 2 /15

Voeg het ei, de suiker, het water, de banketbakkersroompoeder, het meel en de melkpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Ei
  • 100g Suiker
  • 10cl Water
  • 25g Banketbakkersroompoeder of flanpoeder
  • 25g Rijstmeel
  • 30g T45-meel
  • 30g Melkpoeder
  • Kneed- & hakmes

Etape 3 /15

Schraap de zijkanten van de mengkom leeg. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Etape 4 /15

Giet de bereiding in een warmtebestendig diep bord dat in de externe stoomkoker past. Dek af met huishoudfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.

Etape 5 /15

Doe 0,7 l warm water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Zet het bord erin en druk op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Etape 6 /15

Haal het bord eruit met een pannenlap en meng de bereiding met een lepel. Dek opnieuw af met huishoudfolie.

Etape 7 /15

Zet het bord opnieuw in de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.

  • Stoom- accessoire

Etape 8 /15

Haal het water uit de kom en bevestig het kneed-/breekmes. Giet er de gegaarde eiercrème in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Etape 9 /15

Doe de bereiding opnieuw in het bord en laat afkoelen.

Etape 10 /15

Doe het water en de suiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13cl Water
  • 55g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Etape 11 /15

Voeg het rijstmeel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Rijstmeel
  • Kneed- & hakmes

Etape 12 /15

Laat 30 minuten afkoelen. Maak bolletjes van 20 g met de gegaarde eiercrème. Doe hetzelfde met het rijstdeeg.

Etape 13 /15

Duw een bolletje rijstdeeg plat met uw vingertoppen. Leg in het midden een balletje eiercrème en maak het balletje goed dicht. Herhaal met de resterende bolletjes. Leg de balletjes in een kom met water en rol ze in de kokos. Leg de kokosballetjes in de externe stoomkoker.

  • 60g Geraspte kokosnoot

Etape 14 /15

Doe 0,7 l water in de schone kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Etape 15 /15

Leg 3 kokosballetjes op elk bord. Bedek ze met chocoladesaus of crème anglaise met kokosnoot.

Companions,Ustensils and accessoiries