Kefta-spiesjes - Recette Easy Fry XL Surface | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Kefta-spiesjes

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 37min
  • Préparation
    25min
  • Cuisson
    12min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 500 g Gehakt (rundvlees, lamsvlees of een mix van beide)

  • 1 Ui

  • 2 Knoflookteentjes

  • 1 tros Peterselie

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 3 el Water

  • 1 el Maïzena

  • 1 tl Gemalen koriander

  • 1 tl Gemalen kaneel

  • Zout en peper

  • Olijfolie

Préparation

Etape 1 /4

Meng het gehakt in een grote kom met de ui, de knoflook, de peterselie, de komijn, het paprikapoeder, het water, de maïzena, de koriander, de kaneel, het zout en de peper. Kneed tot alles goed met elkaar vermengd is.

  • 500g Gehakt (rundvlees, lamsvlees of een mix van beide)
  • 1 Ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • 1tros Peterselie
  • 1tl Gemalen komijn
  • 1tl Paprikapoeder
  • 3el Water
  • 1el Maïzena
  • 1tl Gemalen koriander
  • 1tl Gemalen kaneel
  • Zout en peper

Etape 2 /4

Maak gehaktballetjes ter grootte van walnoten, rijg ze aan metalen of houten spiesen en geef ze een langwerpige vorm. Drenk houten spiesen wel eerst in water om te voorkomen dat ze verbranden. Bestrijk de kefta's lichtjes met olijfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.

  • Olijfolie

Etape 3 /4

Leg de kefta-spiesjes in het apparaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Start het kookproces.

Etape 4 /4

Draai de spiesjes halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de spiesjes eruit te halen. Laat het smaken!

Companions,Ustensils and accessoiries