- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Kefta-spiesjes
Kefta-spiesjes
- Temps Total 37min
- 25min
Préparation - 12min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (3)
Ingrédients
4 personen
500 g Gehakt (rundvlees, lamsvlees of een mix van beide)
1 Ui
2 Knoflookteentjes
1 tros Peterselie
1 tl Gemalen komijn
1 tl Paprikapoeder
3 el Water
1 el Maïzena
1 tl Gemalen koriander
1 tl Gemalen kaneel
Zout en peper
Olijfolie
Préparation
Etape 1 /4
Meng het gehakt in een grote kom met de ui, de knoflook, de peterselie, de komijn, het paprikapoeder, het water, de maïzena, de koriander, de kaneel, het zout en de peper. Kneed tot alles goed met elkaar vermengd is.
Etape 2 /4
Maak gehaktballetjes ter grootte van walnoten, rijg ze aan metalen of houten spiesen en geef ze een langwerpige vorm. Drenk houten spiesen wel eerst in water om te voorkomen dat ze verbranden. Bestrijk de kefta's lichtjes met olijfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.
Etape 3 /4
Leg de kefta-spiesjes in het apparaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Start het kookproces.
Etape 4 /4
Draai de spiesjes halverwege om zodat ze gelijkmatig garen. Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de spiesjes eruit te halen. Laat het smaken!