- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Honingtaart
Honingtaart
- Temps Total 7h 10min
- 20min
Préparation - 30min
Cuisson - 6h 20min
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
6 personen
200 g suiker
100 g boter
70 g honing
3 eieren
1 tl baking soda
400 g tarwebloem
40 cl gekookte gecondenseerde melk
250 g boter
500 g zure room (30% vetgehalte)
200 g suiker
Accessoires
Flex Whisk Beater
Préparation
Etape 1 /14
Laat de suiker, honing en boter gedurende 8 tot 10 minuten in een pannetje op 60-65 graden opwarmen.
Etape 2 /14
Doe de eieren in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Etape 3 /14
Voeg de opgeklopte eieren toe aan de hete suikermassa (van de steelpan) en roer het mengsel door elkaar. Voeg hier baking soda aan toe en roer het gedurende 1 minuut door elkaar. Het mengsel zal gaan rijzen.
Etape 4 /14
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Etape 5 /14
Giet het hete ei-honingmengsel in een kom van de keukenrobot en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Druk op 'Start'.
Etape 6 /14
Gebruik een siliconen spatel om het deeg van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'.
Etape 7 /14
Verdeel het deeg in 6-8 delen en rol deze uit.
Etape 8 /14
Laat alle delen gedurende 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden bakken totdat ze mooi goudbruin kleuren.
Etape 9 /14
Zet je aan de bereiding van het taartbeslag. Voeg de gecondenseerde melk en de zachte boter toe aan de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Etape 10 /14
Gebruik een spatel om het mengsel van de zijkanten van de kom te schrapen. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.
Etape 11 /14
Voeg de zure room en de suiker toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'. Breng dit mengel over in een aparte kom.
Etape 12 /14
Stel je taart samen uit verschillende lagen, en bestrijk elk laagje met een van de mengsels.
Etape 13 /14
Meng het overgebleven deeg en verdeel over de taart met behulp van een zeef.
Etape 14 /14
Laat de taart voor minstens 5-6 uur in de koelkast staan.
