Hasselback aardappelen - Recette Easy Fry Mega | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Hasselback aardappelen

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 55min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    35min
  • Repos
    0min

Ingrédients

9 personen

  • 1.7 kg Frietaardappelen (10 middelgrote)

  • 50 ml Olijfolie

  • 6 g Zout

  • 3 snuifje Snufjes peper

  • 25 g Gesmolten (plantaardige) boter

  • Verse tijm

Préparation

Etape 1 /4

Was de aardappelen en snijd ze, zonder ze te schillen, in de lengte doormidden (laat de middelgrote aardappelen heel). Snijd de uiteinden van de aardappelen af. Leg de aardappel op een snijplank tussen twee eetstokjes en snijd om de 2 tot 3 millimeter in. De eetstokjes voorkomen dat de aardappel helemaal doorgesneden wordt. Meng olijfolie met zout en peper (voeg eventueel knoflookpoeder toe). Bestrijk de aardappelen met het oliemengsel, vooral tussen de schijfjes.

  • 1.7kg Frietaardappelen (10 middelgrote)
  • 50ml Olijfolie
  • 6g Zout
  • 3snuifje Snufjes peper

Etape 2 /4

Plaats de aardappelen in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Etape 3 /4

Bestrijk halverwege het kookproces, wanneer het apparaat piept, de bovenkant van de aardappelen met de gesmolten boter. De buitenkant van de aardappelen moet goudbruin en knapperig zijn als ze klaar zijn.

  • 25g Gesmolten (plantaardige) boter

Etape 4 /4

Serveer onmiddellijk zodat de aardappelen knapperig zijn en bestrooi met verse tijm. Lekker in combinatie met vegan burgers.

  • Verse tijm

Companions,Ustensils and accessoiries