Hartige aardappelwafels met kaas - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Hartige aardappelwafels met kaas

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 13min
  • Préparation
    5min
  • Cuisson
    8min
  • Repos
    0min

Ingrédients

2 personen

  • 125 g Aardappels

  • 1 Ei

  • 25 g Bloem

  • 0.5 tl Bakpoeder

  • 5 cl Sojamelk

  • 0.5 el Olie

  • 20 g Geraspte emmentaler

  • Zout en peper van de molen

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire

Préparation

Etape 1 /6

Plaats de groentensnijder met de schijf om te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de gewassen en gepelde aardappels doe via het deksel. Druk op 'Start'.

  • 125g Aardappels
  • 20g Geraspte emmentaler
  • Snij/rasp- accessoire

Etape 2 /6

Laat enkele minuten uitlekken in een zeef en zet aan de kant.

Etape 3 /6

Doe de eieren, de melk, de bloem, de gist en de olie in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 Ei
  • 25g Bloem
  • 0.5tl Bakpoeder
  • 5cl Sojamelk
  • 0.5el Olie

Etape 4 /6

Voeg de geraspte aardappels en de emmentaler toe. Breng het op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 20g Geraspte emmentaler
  • Zout en peper van de molen

Etape 5 /6

Laat het wafelijzer opwarmen en vet het licht in.

Etape 6 /6

Giet er een lepel deeg in en laat de wafels 5 minuten bakken.

Companions,Ustensils and accessoiries