Gravlax van zalm - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Gravlax van zalm

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 24h 14min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    4min
  • Repos
    24h

Ingrédients

4 personen

  • 400 g Zalmhaasje

  • 4 stengel Dille

  • 140 g Grof zout

  • 140 g Suiker

  • Roze peperbessen en zwarte peper

  • 1 Eierdooier

  • 1 tl Dijon mosterd

  • 5 cl Koolzaadolie

  • 1 tl Ciderazijn

  • 1 tl Roze peperbessen

  • 1 el Dille

  • 2 el Volle room

  • 1 tl Honing

  • Zout, peper

Accessoires

  • Klopper
    Klopper

Préparation

Etape 1 /8

Schraap de schubben van de zalm. Hak de dille fijn.

  • 400g Zalmhaasje
  • 4stengel Dille

Etape 2 /8

Meng het zout, de suiker, de dille en de kruiden in een schotel. Leg de zalm erop, met het vlees naar beneden. Dek af met huishoudfolie en leg er een gewicht op.

  • 4stengel Dille
  • 140g Grof zout
  • 140g Suiker
  • Roze peperbessen en zwarte peper

Etape 3 /8

Laat 24 uur in de koelkast rusten.

Etape 4 /8

De dag erna spoel je de zalm met water. Dep droog met keukenpapier. Voeg peper en dille toe.

  • 1el Dille
  • Zout, peper

Etape 5 /8

Doe de eidooier en de mosterd in de kom van de keukenrobot met de klopper. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Giet de olie geleidelijk door de dop.

  • 1 Eierdooier
  • 1tl Dijon mosterd
  • 5cl Koolzaadolie
  • Klopper

Etape 6 /8

Meng de honing met de azijn in een kom. Giet het mengsel in de kom van de keukenrobot. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 1tl Ciderazijn
  • 1tl Honing
  • Klopper

Etape 7 /8

Voeg de room, de kruiden en de roze peperbessen toe. Breng op smaak met peper en zout. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.

  • 1tl Roze peperbessen
  • 2el Volle room
  • Zout, peper
  • Klopper

Etape 8 /8

Snijd de zalm in fijne schijven en serveer met de saus.

Companions,Ustensils and accessoiries