Gestoomde ganzenlever - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Gestoomde ganzenlever

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 12h 14min
  • Préparation
    5min
  • Cuisson
    9min
  • Repos
    12h

Ingrédients

6 personen

  • 400 g Gekuiste ganzenlever

  • 8 cl Porto

  • 1 tl Zout

  • 1 el Vierkruidenpoeder

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje

Préparation

Etape 1 /9

Snij de ganzenlever in 4 stukken. Besprenkel met porto, zout, peper en specerijen.

  • 400g Gekuiste ganzenlever
  • 8cl Porto
  • 1tl Zout
  • 1el Vierkruidenpoeder
  • Peper

Etape 2 /9

Meng, wikkel in de folie en zet 1 tot 12 uur in de koelkast.

Etape 3 /9

Leg vershoudfolie op het werkvlak en leg er 2 stukken uitgelekte ganzenlever op.

Etape 4 /9

Doe de folie dicht en rol op tot een worst. Wikkel opnieuw in met folie zodat de worst luchtdicht is afgesloten.

Etape 5 /9

Draai aluminiumfolie rond de worst. Doe hetzelfde voor de resterende ganzenlever.

Etape 6 /9

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Etape 7 /9

Leg de worsten in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Etape 8 /9

Dompel de worst in zeer koud water om het kookproces te stoppen.

Etape 9 /9

Leg ze 2 of 3 dagen in de koelkast voor het opdienen.

Companions,Ustensils and accessoiries