Framboisier-taart - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Framboisier-taart

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 17min
  • Préparation
    25min
  • Cuisson
    52min
  • Repos
    1h

Ingrédients

8 personen

  • 7 Eieren

  • 200 g Suiker

  • 180 g Gezeefde patisseriebloem

  • 30 g Gesmolten boter

  • 1 tl Bakpoeder

  • Gesmolten boter

  • Bloem

  • 100 g Suiker

  • 140 g Water

  • 60 cl Frambozenbrandewijn

  • 400 g Ongezouten, zachte boter

  • 80 cl Volle melk

  • 8 Eierdooiers

  • 200 g Suiker

  • 50 g Bloem

  • 50 g Zetmeel

  • Vanille-extract

  • 500 g Frambozen

  • 300 g Slagroom

  • Roze marsepein (optioneel)

  • Gesmolten chocolade (optioneel)

Accessoires

  • Gebakset
    Gebakset
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /15

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.

  • Gesmolten boter
  • Bloem

Etape 2 /15

Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 7 Eieren
  • 200g Suiker
  • Gebakset

Etape 3 /15

Druk opnieuw op 'Start'.

  • Gebakset

Etape 4 /15

Doe het deeg in een slakom. Doe er voorzichtig met een spatel het bakpoeder, de bloem en de gesmolten boter doorheen, tot het beslag mooi egaal is. Spoel de kom van de keukenmachine.

  • 180g Gezeefde patisseriebloem
  • 30g Gesmolten boter
  • 1tl Bakpoeder

Etape 5 /15

Doe de bereiding in de bakvorm. Zet 25 minuten in de oven. Ontvorm en laat op een rooster afkoelen.

Etape 6 /15

Doe de suiker en het water in de kom van de keukenmachine met de mengstaaf. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Roer één keer tijdens het bereidingsproces.

  • 100g Suiker
  • 140g Water
  • Menger

Etape 7 /15

Voeg op het einde de alcohol toe en doe in een kommetje. Spoel de kom van de keukenmachine.

  • 60cl Frambozenbrandewijn

Etape 8 /15

Bevestig de garde in de kom. Voeg de melk, de eierdooiers, de suiker, de bloem, de maïzena en de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80cl Volle melk
  • 8 Eierdooiers
  • 200g Suiker
  • 50g Bloem
  • 50g Zetmeel
  • Vanille-extract
  • Gebakset

Etape 9 /15

Doe de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen. Spoel de kom van de keukenmachine.

Etape 10 /15

Doe de zachte boter in de kom van de keukenmachine met de garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g Ongezouten, zachte boter
  • Gebakset

Etape 11 /15

Voeg de koude banketbakkersroom toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Doe de room in een kom en bewaar op een koele plaats gedurende 30 minuten.

  • Gebakset

Etape 12 /15

Snijd de biscuit in twee en bestrijk elke plak met de siroop met behulp van een kwastje.

Etape 13 /15

Leg de eerste, met siroop doordrongen plak biscuit in de springvorm. Beleg met de helft van de botercrème en de frambozen. Verdeel de andere helft van de botercrème hierover en dek af met de tweede plak biscuit. Druk lichtjes aan.

  • 500g Frambozen

Etape 14 /15

Doe de slagroom in de spuitzak met stervormige spuitmond en versier de taart.

  • Gesmolten boter
  • Bloem

Etape 15 /15

U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit.

  • 300g Slagroom
  • Roze marsepein (optioneel)
  • Gesmolten chocolade (optioneel)

Companions,Ustensils and accessoiries