- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Focaccia met kruiden en Kalamata-olijven
Focaccia met kruiden en Kalamata-olijven
- Temps Total 2h 30min
- 10min
Préparation - 20min
Cuisson - 2h
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
6 personen
7 g Gedroogde bakkersgist (1,5 tl)
320 g Warm water
500 g Gewone witte bloem
30 g Fijn tarwegriesmeel
10 g Fijn zout
50 g Olijfolie
20 Zwarte Kalamata-olijven, ontpit
20 g Olijfolie
Zeezout
Oregano (of tijm)
Préparation
Etape 1 /7
Doe de gist met een beetje warm water in een kommetje. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
Etape 2 /7
Doe de bloem en het griesmeel in een mengkom met haak. Meng. Voeg het fijne zout, de olijfolie en het mengsel van gist en water toe en kneed 10 minuten op gemiddelde snelheid. Dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Etape 3 /7
Leg het deeg op de bakplaat. Snijd de Kalamata-olijven in de helft. Verdeel ze over de bovenkant en druk ze in het deeg.
Etape 4 /7
Maak met je vingertoppen op regelmatige afstanden gaatjes in het deeg zonder er helemaal door te prikken.
Etape 5 /7
Giet de resterende olijfolie in de gaatjes en bestrooi met het zeezout en de oregano (of tijm). Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Etape 6 /7
Zet het apparaat aan. Activeer het programma PIZZA op 220°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.
Etape 7 /7
Serveer warm of koud.





