Citroencake - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Citroencake

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 50min
  • Préparation
    25min
  • Cuisson
    25min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 3 bio citroenen

  • 6 eieren

  • 350 g suiker

  • 350 g bloem

  • 8 g vanillesuiker

  • 12 g bakpoeder

  • 350 g zachte boter

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Préparation

Etape 1 /6

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Etape 2 /6

Rasp de schil van de citroenen en vang dit op in een aparte kom.

  • 3 bio citroenen

Etape 3 /6

Doe de eieren en de suiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 6 eieren
  • 350g suiker
  • Flex Whisk

Etape 4 /6

Haal de bloem boven het ei-suikermengsel door een zeef en voeg het rechtstreeks toe aan de kom van de keukenrobot, voeg hier de vanillesuiker en het bakpoeder aan toe en druk op ‘Start’.

  • 350g bloem
  • 8g vanillesuiker
  • 12g bakpoeder
  • Flex Whisk

Etape 5 /6

Terwijl de keukenrobot in werking is, voeg je geleidelijk aan de citroenschil en de boter in stukjes toe aan het mengsel.

  • 350g zachte boter
  • Flex Whisk

Etape 6 /6

Verdeel het deeg over een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats het op de middelste plaat in een voorverwarmde oven en laat het gedurende 25 minuten op 175 graden bakken.

Companions,Ustensils and accessoiries