- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Citroen brioche
Citroen brioche
- Temps Total 3h 19min
- 20min
Préparation - 44min
Cuisson - 2h 15min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
230 g Tarwebloem
30 g Griessuiker
1 tl Zout
1 zakje Bakkersgist
8 cl Water
4 cl Melk
26 g Ongezouten boter
1 Ei
100 g Griessuiker
40 g Ongezouten boter
1.5 Citroen
70 g Roomkaas
80 g Poedersuiker
1.5 Citroen
Accessoires
Kneed- & hakmes Gebakset Klopper
Préparation
Etape 1 /15
Giet het water, de melk en de gehakte boter in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Etape 2 /15
Voeg de bloem, de suiker, het zout en de bakkersgist toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Etape 3 /15
Voeg het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Etape 4 /15
Leg het deeg in een licht ingeoliede kom. Dek af met een schone doek en laat 15 minuten rusten.
Etape 5 /15
Was en droog de mengkom.
Etape 6 /15
Voeg de suiker, boter en citroenzeste toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 7 /15
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 35 x 20 cm.
Etape 8 /15
Verdeel de vulling over het deeg en rol het op.
Etape 9 /15
Snijd de rol in 12 gelijke stukken en leg ze in een ingevette bakvorm.
Etape 10 /15
Dek af met een schone doek en laat 2 uur rusten bij kamertemperatuur.
Etape 11 /15
Verwarm de oven voor op 190°C.
Etape 12 /15
Bak de broodjes gedurende 25-30 minuten.
Etape 13 /15
Was en droog de mengkom.
Etape 14 /15
Voeg de roomkaas, de suiker en het citroensap toe aan de mixerkom met de klopper eraan. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'.
Etape 15 /15
Giet het glazuur over de broodjes terwijl ze nog warm zijn.
