- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Boerenterrine
Boerenterrine
- Temps Total 25h 46min
- 15min
Préparation - 1h 31min
Cuisson - 24h
Repos
Appareils compatibles (20)
Ingrédients
10 personen
110 g Ajuin
250 g Varkensrug
10 takje Bladpeterselie
100 g Spekjes
100 g Kalfsschouder
2 Eieren
10 cl Martini Rosso®
80 g Hazelnoten
1 bladje Laurier
1 stengel Tijm
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Etape 2 /10
Doe de in blokjes gesneden varkensrug in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 3 /10
Zet dit aan de kant in een kom.
Etape 4 /10
Doe de in kwartjes gesneden ajuin en de peterselie in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op Start'.
Etape 5 /10
Voeg de spekblokjes en het kalfslapje in blokjes toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /10
Voeg de gemixte varkensrug, de eieren en de Martini toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 7 /10
Breng op smaak met peper en zout. Vul een terrine met deksel met deze bereiding en strooi er nootjes over.
Etape 8 /10
Kruid met tijm en laurier. Sluit de terrine.
Etape 9 /10
Zet ze gedurende 1 uur 30 in de oven.
Etape 10 /10
Laat de terrine tussen 24 en 48 u in de koelkast staan door een gewicht op de terrine te leggen. Dien vervolgens op.
