Ballotines van vis - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Ballotines van vis

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 5h
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    45min
  • Repos
    4h

Ingrédients

8 personen

  • 500 g Zalmfilet

  • 100 g Wijtingfilet

  • 100 g Gepelde en gekookte garnalen

  • 60 g Wortels

  • 50 g Courgette

  • 50 g Raap

  • 25 g Sjalot

  • 5 g Visfumet

  • 30 g Witbrood

  • 2 cl Melk

  • 2 Eieren

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • 1 el Olijfolie

  • 1 snuifje Zout

  • Kruidenmayonaise

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Préparation

Etape 1 /13

Snijd op een werkblad 2 rechthoeken van 40 x 60 cm uit temperatuurbestendige huishoudfolie.

Etape 2 /13

Snijd de zalm in de breedte doormidden en leg de vis in het midden van de huishoudfolie. Het grijze gedeelte van de zalm moet naar je gericht zijn. Breng de zalm op smaak met peper en zout.

  • 500g Zalmfilet
  • Peper

Etape 3 /13

Pel de sjalot en zet aan de kant.

  • 25g Sjalot

Etape 4 /13

Doe de gepelde en in blokjes van 0,5 cm gesneden wortel en raap in de kom van de keukenmachine met de menger, samen met de courgette in blokjes van 0,5 cm. Voeg de olijfolie en het zout toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 60g Wortels
  • 50g Courgette
  • 50g Raap
  • 1el Olijfolie
  • 1snuifje Zout
  • Menger

Etape 5 /13

Zet de groenten aan de kant in een kommetje. Maak de kom van de keukenmachine schoon.

Etape 6 /13

Doe de wijtingfilet, de gepelde garnalen, de gepelde sjalot en de eieren in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes.

  • 100g Wijtingfilet
  • 100g Gepelde en gekookte garnalen
  • 2 Eieren

Etape 7 /13

Voeg het witbrood, de melk, de visfumet en de Piment d’Espelette toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5g Visfumet
  • 30g Witbrood
  • 2cl Melk
  • 1snuifje Piment d’Espelette
  • Peper
  • Ultrablade hakmes

Etape 8 /13

Verwijder Ultrablade-hakmes. Doe de gegaarde groenten in de kom en meng met een spatel.

Etape 9 /13

Leg deze vulling in het midden van de zalm en rol de zalm rond de vulling om een worst te vormen.

Etape 10 /13

Maak de kom van de keukenmachine schoon en giet er 0,7 l water in. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Leg er de ballotine van zalm in en zet het deksel erop. Druk op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Etape 11 /13

Laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.

Etape 12 /13

Vervang voorzichtig de huishoudfolie om het sap te verwijderen en laat 3 uur in de koelkast staan.

Etape 13 /13

Snijd in dikke plakken en dien op met een kruidenmayonaise.

  • Kruidenmayonaise

Companions,Ustensils and accessoiries