Babka - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Babka

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 50min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    20min
  • Repos
    3h

Ingrédients

6 personen

  • 65 g water

  • 5 g droge bakkersgist

  • 2 snuifje fijne kristalsuiker

  • 220 g bloem

  • 40 g fijne kristalsuiker

  • 1 eenheid eieren

  • 1 snuifje zout

  • 60 g boter

  • 70 g smeersel

  • 1 eenheid Eidooier

  • 1 el Melk

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Beater
    Beater

Préparation

Etape 1 /12

Warm het water op in de microgolfoven tussen 38°C en 40°C. Zorg ervoor dat het water niet te warm is, omdat dit de gist kan deactiveren. Doe het water en de suiker in de kom en voeg de te rehydrateren gist toe. Druk op 'Start'.

  • 65g water
  • 5g droge bakkersgist
  • 2snuifje fijne kristalsuiker
  • Beater

Etape 2 /12

Bedek de kom. Laat dit ongeveer 5 minuten staan tot de gist opgelost is. De gist moet opgelost worden

Etape 3 /12

Voeg de bloem, suiker en eieren toe aan het water/gistmengsel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 220g bloem
  • 40g fijne kristalsuiker
  • 1eenheid eieren
  • Dough Hook

Etape 4 /12

Voeg hier het zout en de zachte blokjes boter aan toe en druk op ‘Start’.

  • 1snuifje zout
  • 60g boter
  • Dough Hook

Etape 5 /12

Doe het deeg in een grote kom en bedek het met een propere keukenhanddoek. Laat minstens 2 uur op een warme plek staan.

Etape 6 /12

Haal het deeg uit de kom. Vouw het deeg, neem de uiteinden en trek ze naar het midden om een bal te vormen (maak in totaal 6 flappen). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 30x20 cm.

Etape 7 /12

Verdeel het smeersel uit over de rechthoek en laat 2 cm van de rand vrij.

  • 70g smeersel

Etape 8 /12

Rol het deeg op en snijd de rol in de lengte door met een mes.

Etape 9 /12

Draai de twee rollen bovenop elkaar en vorm het geheel om tot een ring. Leg het hierna op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Etape 10 /12

Bedek het geheel met een propere theedoek en laat 1 uur rusten.

Etape 11 /12

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een kommetje, meng het eigeel en de melk . Bestrijk de babka met dit mengsel. Na het koken krijgt de babka een gouden kleur

Etape 12 /12

Laat gedurende ongeveer 20 minuten op 180 graden bakken.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
3h 50min

Babka

ratings.NaN

Babka - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Babka
Moulinex
Moulinex
5h 9min

Babka et pâte à tartiner maison

ratings.NaN

Babka - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Babka et pâte à tartiner maison