- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Arancini risottokroketjes
Arancini risottokroketjes
- Temps Total 1h 6min
- 20min
Préparation - 46min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93ECF0 Robot cuiseur - 18 programmes - 7 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
300 g Koude klassieke risotto
300 g Rundvlees
110 g Ajuin
3 g Look
1.5 cl Olijfolie
500 g Tomatenpuree
30 g Tomatenconcentraat
1 el Oregano
250 g Mozzarella
1 Ei
Zout
100 g Bloem
2 Eieren
100 g Paneermeel
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Préparation
Etape 1 /13
Plan een risotto de dag tevoren of gebruik restjes risotto. Meng met een ei in een apart kommetje. Zet in de koelkast.
Etape 2 /13
Snijd de mozzarella in blokjes van 2 cm. Zet in de koelkast.
Etape 3 /13
Snijd het vlees in blokjes. Doe het in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 4 /13
Zet de bereiding aan de kant.
Etape 5 /13
Doe de gepelde en in stukjes gesneden ajuin en look in de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /13
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 7 /13
Voeg het vlees, de tomatenpuree, het tomatenconcentraat en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 8 /13
Laat afkoelen.
Etape 9 /13
Maak bolletjes met de risotto door in het midden wat saus en een blokje mozzarella te leggen.
Etape 10 /13
Klop de eieren op.
Etape 11 /13
Maak de kom schoon. Weeg de bloem en het paneermeel af maar meng niet. Haal elk balletje door de meel, de geklopte eieren en tot slot het paneermeel.
Etape 12 /13
Laat ze 5 minuten bakken in een friteuse.
Etape 13 /13
Dien onmiddellijk op met de resterende saus.