Witbrood en paprikaboter - Recette Companion Connect XL | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Witbrood en paprikaboter

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 8min
  • Préparation
    35min
  • Cuisson
    33min
  • Repos
    1h

Ingrédients

10 personen

  • 400 g Bloem

  • 1 zakje Droge bakkersgist

  • 25 cl Lauw water

  • 1 tl Zout

  • 2 cl Olijfolie

  • 200 g Boter

  • 1 tl Paprikapoeder

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Préparation

Etape 1 /10

Verwarm de oven voor op 240°C (op thermostaat 8).

Etape 2 /10

Doe het lauwwarm water en de gist in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1zakje Droge bakkersgist
  • 25cl Lauw water
  • Kneed- & hakmes

Etape 3 /10

Voeg de bloem, het zout en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd op 30°C rijzen.

  • 400g Bloem
  • 1tl Zout
  • 2cl Olijfolie
  • Kneed- & hakmes

Etape 4 /10

Neem het deeg uit de keukenmachine en leg het op een plaat. Dek af met een doek.

Etape 5 /10

Laat 1 uur rusten.

Etape 6 /10

Maak met een mes inkepingen in de deegbal.

Etape 7 /10

Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Etape 8 /10

Laat de boter enkele seconden zacht worden in de microgolfoven. Doe in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Voeg het paprikapoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g Boter
  • 1tl Paprikapoeder
  • Ultrablade hakmes

Etape 9 /10

Breng de bereiding met een spatel naar het midden. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Etape 10 /10

Smeer de boter op het lauwwarme brood.

Companions,Ustensils and accessoiries