Vleesbrood op z'n Italiaans - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Vleesbrood op z'n Italiaans

Avis 3 étoiles (moyenne)

3 /5 -

  • Temps Total 1h 1min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    46min
  • Repos
    0min

Ingrédients

4 personen

  • 300 g Gehakt rundvlees

  • 30 g Oudbakken boerenbrood

  • 7 cl Volle melk

  • 40 g Pecorino

  • 2 Rauwe eieren

  • 240 g Coppa

  • 3 g Look

  • 40 g Citroen

  • 7 takje Peterselie

  • Muskaatnoot

  • Salie

  • 1 straaltje Olijfolie

  • Zout, peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Préparation

Etape 1 /14

Verwarm de oven voor op 180°C.

Etape 2 /14

Giet de melk in een kom. Laat de sneetjes boerenbrood erin weken. Zet aan de kant en spoel de kom.

  • 30g Oudbakken boerenbrood
  • 7cl Volle melk

Etape 3 /14

Doe het gepelde knoflookteentje en de gewassen peterselie zonder stengels in de mengkom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3g Look
  • 7takje Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Etape 4 /14

Voeg het vlees, de citroenzeste, de muskaatnoot, het licht uitgeknepen brood en de eieren toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Gehakt rundvlees
  • 2 Rauwe eieren
  • 40g Citroen
  • Muskaatnoot
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Etape 5 /14

Breng de vulling naar het midden van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Ultrablade hakmes

Etape 6 /14

Leg een vel bakpapier op het werkvlak en leg er de plakjes Coppa op zodat ze een rechthoek vormen.

  • 240g Coppa

Etape 7 /14

Maak uw handen nat, neem het vlees, leg het op de plakjes coppa en vorm het vlees tot een worst.

Etape 8 /14

Snijd de schapenkaas in stukjes en stop ze in de worst.

  • 40g Pecorino

Etape 9 /14

Rol de Coppa rond het vlees en rol vervolgens het geheel op in het bakpapier.

Etape 10 /14

Leg de worst op een bakplaat en zet 30 gedurende minuten in de oven.

Etape 11 /14

Haal het vleesbrood uit de oven en verwijder het bakpapier. Leg het vlees in een schaal en bewaar het kookvocht.

Etape 12 /14

Giet er een scheutje olijfolie over en leg er de blaadjes salie op.

  • bladje Salie
  • 1straaltje Olijfolie

Etape 13 /14

Zet 15 minuten in de oven.

Etape 14 /14

Laat even rusten en afkoelen, en dien daarna op.

Companions,Ustensils and accessoiries