- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Taart met kip en champignons.
Taart met kip en champignons.
- Temps Total 1h 22min
- 20min
Préparation - 1h 2min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
1 Kruimeldeeg
1 Bladerdeeg
400 g Kipfilet
150 g Champignons
100 g Cantharellen
5 cl Cognac
200 g Wortels
75 g Sjalotten
3 takje Peterselie
2 cl Olijfolie
1 Eierdooier
1 klontje Boter
6 sneetje Spek
Zout
40 g Bloem
40 g Boter
50 cl Melk
1 snuifje Muskaatnoot
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Préparation
Etape 1 /13
Maak de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 2 /13
Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 3 /13
Zet de bechamel aan de kant. Was en droog de kom.
Etape 4 /13
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 5 /13
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de kip in kleine blokjes en de wortelen in schijfjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /13
Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd de champignons in fijne stukjes en snijd de cantharellen indien ze te groot zijn. Doe ze in de kom van de keukenmachine.
Etape 7 /13
Giet de cognac erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 8 /13
Giet de bechamel erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 9 /13
Verwarm de oven voor op 220°C.
Etape 10 /13
Vet een springvorm in met boter. Leg het korstdeeg erin en laat het deeg een centimeter over de randen hangen.
Etape 11 /13
Schik de plakjes spek op het deeg op de bodem van de vorm. Verdeel de kippenvulling over de bakvorm.
Etape 12 /13
Sluit de taart met het bladerdeeg en plak de randen dicht met natte vingers of een vork. Maak met bakpapier een kleine opening in het midden. Bestrijk het deeg met het eigeel.
Etape 13 /13
Zet gedurende 15 minuten in de oven op 210°C. Laat de temperatuur zakken tot 180°C en bak nog 20 minuten langer.