Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Taart met kip en champignons.

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 22min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    1h 2min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 1 Kruimeldeeg

  • 1 Bladerdeeg

  • 400 g Kipfilet

  • 150 g Champignons

  • 100 g Cantharellen

  • 5 cl Cognac

  • 200 g Wortels

  • 75 g Sjalotten

  • 3 takje Peterselie

  • 2 cl Olijfolie

  • 1 Eierdooier

  • 1 klontje Boter

  • 6 sneetje Spek

  • Zout

  • 40 g Bloem

  • 40 g Boter

  • 50 cl Melk

  • 1 snuifje Muskaatnoot

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /13

Maak de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Zout
  • 40g Bloem
  • 50cl Melk
  • 1snuifje Muskaatnoot
  • Klopper

Etape 2 /13

Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40g Boter
  • Klopper

Etape 3 /13

Zet de bechamel aan de kant. Was en droog de kom.

Etape 4 /13

Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 75g Sjalotten
  • 3takje Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Etape 5 /13

Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie, de kip in kleine blokjes en de wortelen in schijfjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g Kipfilet
  • 200g Wortels
  • 2cl Olijfolie
  • Zout
  • Menger

Etape 6 /13

Maak de champignons en de cantharellen schoon. Snijd de champignons in fijne stukjes en snijd de cantharellen indien ze te groot zijn. Doe ze in de kom van de keukenmachine.

  • 150g Champignons
  • 100g Cantharellen

Etape 7 /13

Giet de cognac erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5cl Cognac
  • Menger

Etape 8 /13

Giet de bechamel erbij. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Etape 9 /13

Verwarm de oven voor op 220°C.

Etape 10 /13

Vet een springvorm in met boter. Leg het korstdeeg erin en laat het deeg een centimeter over de randen hangen.

  • 1 Kruimeldeeg
  • 1klontje Boter

Etape 11 /13

Schik de plakjes spek op het deeg op de bodem van de vorm. Verdeel de kippenvulling over de bakvorm.

  • 6sneetje Spek

Etape 12 /13

Sluit de taart met het bladerdeeg en plak de randen dicht met natte vingers of een vork. Maak met bakpapier een kleine opening in het midden. Bestrijk het deeg met het eigeel.

Etape 13 /13

Zet gedurende 15 minuten in de oven op 210°C. Laat de temperatuur zakken tot 180°C en bak nog 20 minuten langer.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
20min

Champignons de Paris en persillade

ratings.NaN

Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Champignons de Paris en persillade
Patpat
20min

Risotto champignons

ratings.4.8

43 Avis

Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Risotto champignons
Moulinex
Moulinex
25min

Champignons farcis

ratings.NaN

Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Champignons farcis
Moulinex
Moulinex
30min

Velouté de champignons

ratings.NaN

Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Velouté de champignons
Moulinex
Moulinex
10min

Champignons au fromage

ratings.2.6

7 Avis

Taart met kip en champignons. - Recette Companion Connect | Moulinex
Champignons au fromage