Suikertaart - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Suikertaart

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 25min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    25min
  • Repos
    2h 40min

Ingrédients

6 personen

  • 280 g Bloem

  • 11 g Bakkersgist

  • 1 Ei

  • 50 g Poedersuiker

  • 80 g Boter

  • 10 cl Melk

  • 1 snuifje Zout

  • 1 el Poedersuiker

  • 2 Eieren

  • 10 cl Vloeibare verse room

  • 125 g Bruine suiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Préparation

Etape 1 /12

Doe de melk, de gist en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 11g Bakkersgist
  • 10cl Melk
  • 1el Poedersuiker
  • Kneed- & hakmes

Etape 2 /12

Laat 5 minuten rusten in de afgesloten kom.

Etape 3 /12

Doe de bloem, de suiker, het zout, de in stukjes gesneden boter en het ei in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.

  • 280g Bloem
  • 1 Ei
  • 50g Poedersuiker
  • 80g Boter
  • 1snuifje Zout
  • Kneed- & hakmes

Etape 4 /12

Vorm een bol en doe deze in een kom. Als het deeg nog te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe en kneed even met de handen.

Etape 5 /12

Bedek met een keukenhanddoek en laat opnieuw 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Etape 6 /12

Bestuif een werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit op het werkblad. Vet een taartvorm in met boter en leg het deeg erin.

Etape 7 /12

Bedek het met een keukenhanddoek en laat opnieuw gedurende 1 uur rijzen.

Etape 8 /12

Verwarm de oven voor op 170°C.

Etape 9 /12

Meng in een kommetje de 2 resterende eieren met de vloeibare room.

  • 2 Eieren
  • 10cl Vloeibare verse room

Etape 10 /12

Prik met een vork in het deeg en bestrooi met de bruine suiker. Giet het mengsel van eieren/room erbij.

Etape 11 /12

Leg er plakjes boter bovenop.

  • 80g Boter

Etape 12 /12

Zet 25 minuten in de oven.

Companions,Ustensils and accessoiries