- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Shortbread
Shortbread
- Temps Total 2h 45min
- 30min
Préparation - 55min
Cuisson - 1h 20min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
10 personen
180 g bloem
30 g poedersuiker
125 g zachte boter
1 lepel water
265 g blikje gezoete gecondenseerde melk
170 g boter
110 g bruine suiker
200 g melkchocolade
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Préparation
Etape 1 /14
Doe de bloem, de suiker en de zachte boter in de kom van de keukenmachine met het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 2 /14
Maak van het deeg een bolletje en leg het 20 minuten in de koelkast.
Etape 3 /14
Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Leg het in een rechthoekige ingevette bakvorm of bakring uit roestvrij staal.
Etape 4 /14
Zet het opnieuw een twintigtal minuten in de koelkast.
Etape 5 /14
Verwarm de oven voor op 180°C.
Etape 6 /14
Prik met een vork in het deeg en zet 20 minuten in de oven.
Etape 7 /14
Doe de gezoete gecondenseerde melk, de boter en de bruine suiker in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 8 /14
Druk opnieuw op 'Start'.
Etape 9 /14
Doe het mengsel op de koekjesbodem en laat volledig afkoelen. Was en droog de kom.
Etape 10 /14
Breek de chocolade in stukjes.
Etape 11 /14
Doe de chocolade en het water in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 12 /14
Giet de gesmolten chocolade bovenop de karamel en strijk glad.
Etape 13 /14
Laat afkoelen en zet gedurende 1 uur in de koelkast.
Etape 14 /14
Laat de koek goed afkoelen en snijd daarna in repen.