Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Risotto van goudbrasem met saffraan

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 19min
  • Préparation
    20min
  • Cuisson
    59min
  • Repos
    0min

Ingrédients

2 personen

  • 150 g Arboriorijst

  • 55 g Ajuin

  • 1 cl Olijfolie

  • 7 cl Witte wijn

  • 40 cl Groentebouillon

  • 1 dosis Saffraan

  • 20 g Boter

  • 400 g Goudbrasem (ongeveer 400 g)

  • 600 g Grof zout

  • Peper

  • Water

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoom- accessoire
    Stoom- accessoire

Préparation

Etape 1 /11

Weeg het grof zout af in een kommetje. Zet het even apart.

  • 600g Grof zout

Etape 2 /11

Leg een vel bakpapier in de stoomkoker en voeg de helft van het grof zout toe.

Etape 3 /11

Leg de volledige goudbrasems op het grof zout en bedek ze volledig met grof zout.

  • 400g Goudbrasem (ongeveer 400 g)
  • Stoom- accessoire

Etape 4 /11

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de stoomkoker met de goudbrasem. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Water
  • Stoom- accessoire

Etape 5 /11

Zet de goudbrasems aan de kant in het zout om ze warm te houden.

Etape 6 /11

Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 55g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Etape 7 /11

Vervang het Ultrablade-hakmes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn en de saffraan toe na de tweede pieptoon.

  • 150g Arboriorijst
  • 1cl Olijfolie
  • 7cl Witte wijn
  • 1dosis Saffraan
  • Menger

Etape 8 /11

Giet de groentebouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 40cl Groentebouillon
  • Menger

Etape 9 /11

Voeg de boter toe en meng met de spatel.

  • 20g Boter

Etape 10 /11

Breek de zoutkorst en haal er voorzichtig de goudbrasems uit. Verwijder de rest van het zout, het vel en de graten.

Etape 11 /11

Leg de stukken goudbrasem op de risotto. Breng op smaak met peper en dien meteen op.

  • Peper

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
38min

Risotto d’été

Avis 5 étoiles (moyenne)

2 Avis

Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Risotto d’été
Patpat
20min

Risotto champignons

ratings.4.8

43 Avis

Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Risotto champignons
Céline
16min

Risotto Scampis

ratings.4.8

29 Avis

Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Risotto Scampis
Tcheban
13min

Risotto aux épinards

ratings.NaN

Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Risotto aux épinards
Audreyets
45min

Risotto aux merguez

ratings.4.6

8 Avis

Risotto van goudbrasem met saffraan - Recette Companion | Moulinex
Risotto aux merguez