Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Recette de Joris

Risotto met kip en blauwaderkaas

Avis 5 étoiles (moyenne)

5 /5 -

  • Temps Total 46min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    31min
  • Repos
    5min

Ingrédients

4 personen

  • 250 g Arboriorijst

  • 450 ml Kippebouillon verdund met water

  • 15 cl Droge witte wijn

  • 3 el Olijfolie

  • 2 Knoflookteentjes, van onzuiverheden ontdaan en gehakt

  • 350 g Kippenfilet

  • 1 Kippenvlees kruiden (optioneel)

  • 75 g Rucola

  • 1 el Citroensap

  • 200 g Blauwaderkaas

  • 1 Rode paprika

  • 1 Peper & zout

  • 3 el Olijfolie

  • 1 Preiwit

Préparation

Etape 1 /9

Giet 3 el olijfolie in de kom Snijd de kippenfilet in blokjes Snijd het preiwit in halve schijfjes

  • 3el Olijfolie
  • 350g Kippenfilet
  • 1 Kippenvlees kruiden (optioneel)
  • 1 Preiwit

Etape 2 /9

Bak de kippenfilet blokjes goudbruin en voeg optioneel de kippenvleeskruiden toe

  • 3el Olijfolie
  • 350g Kippenfilet
  • 1 Kippenvlees kruiden (optioneel)

Etape 3 /9

Verwijder de kippenfilet blokjes uit de kom

Etape 4 /9

Voeg de andere 3 el olijfolie toe. Voeg het halve schijfjes preiwit en de arboriorijst toe. Roerbak tot deze glazig ziet

  • 250g Arboriorijst
  • 3el Olijfolie
  • 1 Preiwit

Etape 5 /9

Voeg de witte wijn, verdunde kippebouillon, citroensap en de gehakte knoflookteentjes toe en kruid met peper en zout

  • 450ml Kippebouillon verdund met water
  • 15cl Droge witte wijn
  • 2 Knoflookteentjes, van onzuiverheden ontdaan en gehakt
  • 1el Citroensap
  • 1 Peper & zout

Etape 6 /9

Meng alle ingridienten goed en sluit het deksel. Start het koken onder hoge druk.

  • 75g Rucola
  • 200g Blauwaderkaas

Etape 7 /9

Tijdens het warmhouden voeg de blauwaderkaas geleidelijk toe terwijl deze in het geheel gemengd wordt. Vervolgens voeg een 2/3 deel van de rucola toe en meng deze in het geheel

  • 200g Blauwaderkaas

Etape 8 /9

Serveer en presenteer op de borden met de resterende rucola en de rode paprika (afzonderlijke bereiding)

  • 75g Rucola
  • 1 Rode paprika

Etape 9 /9

Afzonderlijke bereiding, vooraf of tijdens het koken uit te voeren: Snijd de paprika in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Rooster de paprika met de schil naar boven tot deze zwart blakert. Doe de paprikapartjes in een plastic zakje, sluit af en laat afkoelen. Na het afkoelen, trek de schil van de partjes en snijd het vruchtvlees in blokes of reepjes. Serveer de paprika bovenop het geheel.

  • 1 Rode paprika

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
38min

Risotto d’été

Avis 5 étoiles (moyenne)

2 Avis

Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Risotto d’été
Patpat
20min

Risotto champignons

ratings.4.8

43 Avis

Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Risotto champignons
Céline
16min

Risotto Scampis

ratings.4.8

29 Avis

Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Risotto Scampis
Tcheban
13min

Risotto aux épinards

ratings.NaN

Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Risotto aux épinards
Audreyets
45min

Risotto aux merguez

ratings.4.6

8 Avis

Risotto met kip en blauwaderkaas - Recette Cookeo V3 | Moulinex
Risotto aux merguez