- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Ricottacake met abrikozen
Ricottacake met abrikozen
- Temps Total 1h
- 10min
Préparation - 50min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
5 personen
3 Eieren
90 g Bruine suiker
200 g Amandelpoeder
30 g Maïzena®
0.5 tl Zuiveringszout
1 el Olijfolie
250 g Ricotta
150 g Verse abrikozen
Accessoires
Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /6
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat . 6).
Etape 2 /6
Leg een vel bakpapier in de springvorm.
Etape 3 /6
Doe de eieren, de bruine suiker, het amandelpoeder, de Maïzena®, het zuiveringszout, de olijfolie en de ricotta in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 4 /6
Voeg de abrikozen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 5 /6
Giet het deeg in de vorm en zet het gedurende ongeveer 50 minuten in de oven. Bedek de cake met aluminiumfolie als hij op het einde van de baktijd te bruin wordt.
Etape 6 /6
Laat afkoelen en ontvorm.