- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Quenelles van courgette en zalm
Quenelles van courgette en zalm
- Temps Total 32min
- 10min
Préparation - 22min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
250 g Courgettes
350 g Verse zalm
110 g Kleine witte ui
2 Ei
80 g Dikke room
2 tl Venkelzaadjes
Zout, peper
Water
10 cl Sojasaus
5 cl Rijstazijn
5 g Sesamolie
2 tl Sesamzaadjes
5 g Nuoc Mam-saus
1 snuifje Piment d’Espelette
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Préparation
Etape 1 /11
Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, sesamzaadjes, nuoc mam-saus en chilipeper in een kom. Zet de saus aan de kant.
Etape 2 /11
Maak 30 vierkantjes huishoudfolie van 15 x 15 cm.
Etape 3 /11
Voeg de in blokjes gesneden ui, courgettes en zalm in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes.
Etape 4 /11
Voeg het ei, de room en het venkelzaad toe. Breng op smaak met zout en peper. Druk op 'Start'.
Etape 5 /11
Vorm het mengsel tot ongeveer 30 kleine quenelles.
Etape 6 /11
Wikkel ze afzonderlijk in de vierkantjes huishoudfolie.
Etape 7 /11
Spoel de kom en giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Etape 8 /11
Leg een deel van de ingepakte quenelles in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 9 /11
Herhaal de handeling om alle quenelles te garen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 10 /11
Laat de quenelles afkoelen en pak ze nadien uit.
Etape 11 /11
Dien de quenelles op met de saus.




