Pretzels - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Pretzels

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 5min
  • Préparation
    45min
  • Cuisson
    20min
  • Repos
    2h

Ingrédients

8 eenheid

  • 21 g gist

  • 5 cl melk

  • 10 cl melk

  • 1 snuifje suiker

  • 1 snuifje zout

  • 250 g bloem

  • 20 g boter

  • 1 l water

  • 3 el baking soda

  • 10 g grof zout

  • 10 g bloem voor de bereiding op het aanrecht

  • 10 g vet voor de bakplaat

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Préparation

Etape 1 /10

Doe de gist met de melk en de suiker in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 21g gist
  • 5cl melk
  • 1snuifje suiker
  • Flex Whisk

Etape 2 /10

Laat gedurende 10 minuten en op kamertemperatuur rusten.

Etape 3 /10

Voeg het zout, de bloem, de melk en de boter toe aan het gistmengsel in de mengkom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.

  • 10cl melk
  • 1snuifje zout
  • 250g bloem
  • 20g boter
  • Dough Hook

Etape 4 /10

Laat het deeg nogmaals gedurende 30 minuten rusten op een warme plek, zodat het kan rijzen. Het deeg zou bijna verdubeld moeten zijn in volume.

Etape 5 /10

Kneed het deeg stevig met de hand op een met bloem bestoven aanrecht en vorm er een rol van.

  • 10g bloem voor de bereiding op het aanrecht

Etape 6 /10

Verdeel het deeg en rol dit op tot 8 gelijke delen. Rol elk deel tot een worst van ongeveer 40 cm lang met een verdikking in het midden. Vorm ze om tot pretzels en laat nogmaals gedurende 15 minuten rijzen.

  • 10g bloem voor de bereiding op het aanrecht

Etape 7 /10

Plaats ze onafgedekt in de ijskast gedurende 1 uur. Nog voordat voorgenoemde uurtje in de koelkast om is, zet je het water aan de kook in een pot en laat je de baking soda hierin oplossen.

  • 1l water
  • 3el baking soda

Etape 8 /10

Leg de pretzels één voor één en gedurende 30 seconden in het kokende baking soda water. Haal ze er vervolgens met behulp van een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken, leg ze op de ingevette bakplaat en bestrooi ze met grof zout om ze op smaak te brengen.

  • 10g grof zout
  • 10g vet voor de bakplaat

Etape 9 /10

Plaats de bakplaat in de nog niet voorverwarmde oven.

Etape 10 /10

Laat de pretzels gedurende 18 tot 20 minuten op 220 graden bakken. Eens de pretzels mooi goudbruin gekleurd zijn, kunnen ze de oven uit.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
3h 5min

Bretzels

ratings.NaN

Pretzels - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Bretzels