Ossobuco - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Ossobuco

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 2h 15min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    2h 5min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 1000 g Kalfsschenkel

  • 80 g Ajuinen

  • 3 g Look

  • 250 g Wortels

  • 50 g Selderijstengel

  • 5 cl Olijfolie

  • 10 cl Witte wijn

  • 400 g Gepelde tomaten (in blik)

  • 40 cl Bouillon

  • Zeste van citroen

  • 2 bladje Laurierblaadje

  • 3 tl Bloem

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /5

Doe de gepelde ajuin en look in grove stukken in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Ajuinen
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Etape 2 /5

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en de selderijstengel in schijfjes toe.

  • 50g Selderijstengel
  • 5cl Olijfolie
  • Menger

Etape 3 /5

Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de witte wijn toe na de pieptoon.

  • 10cl Witte wijn
  • Menger

Etape 4 /5

Voeg het in bloem gerolde kalfsvlees, de in plakjes gesneden wortels, de tomaten, de bouillon, de helft van de citroenzeste en de laurier toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1000g Kalfsschenkel
  • 250g Wortels
  • 400g Gepelde tomaten (in blik)
  • 40cl Bouillon
  • Zeste van citroen
  • 2bladje Laurierblaadje
  • 3tl Bloem
  • Zout
  • Menger

Etape 5 /5

Bestrooi met de citroenzeste en dien op met de tagliatelle.

  • Zeste van citroen

Companions,Ustensils and accessoiries